Hlavní obsah

Hlavní ceny si z Ostravy odváží běžci na lyžích Tereza Beranová a Kasper Stadaas

Novinky, Josef Zajíc

Sobota 15. února přinesla pro návštěvníky lyžařského závodu ČEZ City Cross Sprint pěkné zážitky. Viděli tvrdé boje sportovců od dětských závodníků přes dorostenky, dorostence až po dospělé. Tam ve finálových jízdách dominovala Tereza Beranová z České republiky a Kasper Stadaas z Norska.

Foto: Josef Zajíc

Běžecký závod ČEZ City Cross Sprint v Ostravě - DOV. Obrátka.

Článek

Pořadatelům osmého ročníku běžeckého lyžařského závodu ČEZ City Cross Sprint 2020 se podařilo připravit kvalitní okruh, který skýtal start z kopečka, dva výběhy a seběhy z kopce, dvě technicky náročné obrátky.

Od čtvrtfinálových běhů až po finále se jely dva okruhy, které byly technicky náročné. Diváci mohli vidět spoustu "bitev loket na loket", pádů a dramatických dojezdů. Čtvrtfinálové jízdy se jezdily po sedmnácté hodině, kdy přituhlo a povrch tratě byl rychlejší.

V kategorii žen se do finálové jízdy probojovaly tři české závodnice a jedna reprezentantka z Ruska. Medailové pozice si vybojovaly reprezentantky České republiky:

1. Tereza Beranová, 2. Petra Hynčicová, 3. Barbora Antošová, 4. Irina Kovalenko.

V kategorii mužů o hlavní cenu, kterou tvořila skleněná běžecká bota s kouskem železné rudy, bojovalo 24 mužů. Do finále se neprobojoval žádný český závodník. O kousíček finálová jízda unikla Luďkovi Šellerovi, který celkově obsadil 5. místo. V semifinálových jízdách byli dále vyřazeni trojnásobný vítěz závodu City Cross Sprintu v Dolních Vítkovicích, trenér reprezentace České republiky, Dušan Kožíšek a Jan Bartoň.

1. Kasper Stadaas - Norsko, 2. Even Northug - Norsko, 3. Baptiste Gros - Francie, 4. Emanuel Becchis - Itálie.

Doprovodné akce

Nejnavštěvovanější byla od 11.00 hodin laserová biatlonová střelnice. Fanoušci biatlonu si mohli nejen vyzkoušet, jak se střílí s biatlonovou puškou, ale také zhlédnout závod VIP biatlonu.

Atraktivní byla exhibice umění bike triatlonisty Petra Krause, který divákům ukázal všechny své triky, skoky, jízdu na předním a zadním kole a také přeskok přes diváky.

Ihned po tomto vystoupení v 15.10 hodin se postupně nad multifunkční aulou Gong a halou Malý svět techniky U6 snášeli tři parašutisté z Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov. Dva z nich ukázali divákům akrobatické prvky na padácích. Libor Jiroušek, třináctinásobný mistr světa, přistál na cestě vedle běžečné dráhy. Všichni z COMPACT Skydive Teamu.

V Dolních Vítkovicích si zatrénovali také návštěvníci na běžeckých trenažérech. Do ČEZ Energy zóny po celou dobu přicházeli návštěvníci, aby pohybem přispěli na dobrou věc. Jednak si vyzkoušeli svoji fyzickou kondici - a hlavně vysportovali 50 410 korun pro Sportovní klub neslyšících SSK Vítkovice. Zástupcům tohoto klubu pak slavnostně šek předal tiskový mluvčí skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

I osmý ročník ČEZ City Cross Sprint se v areálu v Dolních Vítkovicích vydařil. Až do 23. února, pokud sníh vydrží, se na trati mohou prohánět fanoušci běhu na lyžích. Na dopolední ježdění jsou již přihlášeny týmy jednotlivých škol.

ČEZ City Cross Sprint 2020 uspořádala agentura Seven Days Agency ve spolupráci s Dolními Vítkovicemi. Záštitu na akcí převzal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, primátor statutárního města Ostrava Tomáš Macura a policejní prezident Jan Švejdar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám