Hlavní obsah

Hity Václava Neckáře v podání ostravské pop-rockové kapely FiHa

Novinky, Dana Fojtíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný a netradiční projekt mladých umělců věnovaný tvorbě české hudební legendy, Václava Neckáře, zažije Ostrava.

Foto: Dana Fojtíková

Skupina FiHa při vystoupení na dole Hlubina v rámci projektu Fajne léto 2012

Článek

V ostravské Coultour mohou zájemci v úterý 16. října vidět ostravskou kapelu FiHa v netradičním projektu věnovanému tvorbě české hudební legendy, Václava Neckáře.

Kapela FiHa hrající na pomezí pop-rocku a brit-popu, existuje již téměř sedm let. Ovšem sestava se od té doby natolik obměnila, že v dnešní podobě hrají kluci asi rok a půl… 

Za tuto krátkou dobu mají na kontě nespočet klubových koncertů, několik Majálesů (Ostrava, Olomouc, Zlín…), letních festivalů (Colours of Ostrava, Rock for People, Vizovické trnkobraní, a další). A také několik slavností pivovarů (Ostravar, Radegast den, Beerfest Olomouc), vystoupení v pořadu Dobré ráno na ČT nebo live vysílaný koncert ze studia 1 Českého rozhlasu Ostrava. 

Mimo to na sebe FiHa upozornila, když v roli předskokana naprosto profesionálně rozproudila publikum Ewy Farne na jejím Megakoncertě v rodném Třinci. V lednu loňského roku kapela vydala debutové album We Are Angry. So What? Z něj vypustila do světa již dva videoklipy, doprovázející singly Angry a Family.

Skupina FiHa se svědomitě věnuje také show, kterou předvádí během koncertování. Při jejich vystoupení zažijete světelné show, světelné bicí, pyrotechniku či konfety. Aktuálně můžete jejich počínání sledovat v pořadu Česko Slovensko má talent.

Kapela FiHa zahraje nejen pro své fanynky, ale také pro dříve narozené... Jako speciální host dorazí Václav Neckář společně se svým bratrem Janem. Můžete se těšit na spoustu zajímavých hudebních překvapení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám