Hlavní obsah

Herec Ondřej Vetchý zavítal na dvě hodiny mezi své brněnské příznivce

Novinky, Jiří Smutný

Ve vile Löw-Beer, která se nachází v ulici Drobného 22 v Brně a provozuje ji Muzeum Brněnska, se v pátek 22. ledna konalo další pokračování pořadu Host ve vile. Tentokrát přišel na návštěvu herec Ondřej Vetchý, člen Činoherního klubu v Praze. Zpovídal ho moderátor Vojtěch Polanský.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Herec pochází z Jihlavy, kde se narodil (1962) a chodil do školy. Divákům je známý například z filmů S čerty nejsou žerty, Sestřičky, Dům pro dva, Marta a já, Černí baroni, Kolja, Golet v údolí, Let asfaltového holuba, Jak jsme hráli čáru nebo Báječné léto pod psa a z mnohých televizních inscenací. V poslední době zaujal zejména rolí kriminalisty v seriálu Případy 1. oddělení. O jeho vytíženosti svědčí, že si do Brna musel odskočit z natáčení dalšího filmu Pohádky pro Emu.

Publikum tvořily, jak se dalo očekávat, především ženy a dívky. Moderátor pojal svoji úlohu naštěstí s nadhledem, takže do vyprávění zasahoval minimálně.

Diváci se tak mimo jiné dověděli, že filmovací den přijde na milion a filmaři se proto snaží herce vytěžit na maximum, že leze manželce na nervy sbíráním odpadků po lesích, že od počátečního uklízení pet lahví pokročil až ke sbírání exkrementů cizích psů a že nevěří, že se člověk vyvinul přirozeným vývojem bez cizího zásahu. K tomu předložil zajímavé přirovnání: „Pravděpodobnost, že člověk vznikl postupným vývojem je asi taková, jako když dáme do krabice jednotlivé součástky hodinek, zatřepeme s ní a vzniknou fungující hodinky.“

Zajímavé bylo i vyprávění o zážitcích s režisérem Karlem Kachyňou, s nímž měl komplikovaný vztah, o natáčení epizody Mechanoskopie ze seriálu Tajemství kriminalistky, kde ztvárnil méně chápavého policejního stážistu, o politice a demokracii u nás a o tom, že jediná smysluplná náplň života je dělat něco pro druhé, protože „nikdo z nás neví, kdy to s ním flákne.“

Reklama

Výběr článků

Načítám