Hlavní obsah

Herec, dramatik a scénárista Zdeněk Svěrák slavil se souborem muzikálu Ať žijí duchové!

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilant Zdeněk Svěrák navštívil v minulých dnech zkoušky muzikálu Ať žijí duchové!, k jehož filmové předloze napsal scénář. Spolu s textařem Jaroslavem Uhlířem sledoval přípravu scén "Hajný je lesa pán" a "Pramen zdraví z Posázaví", které jej překvapily velkou choreografií, a odměnil je potleskem.

Foto: produkce Ať žijí duchové!

Zdeněk Svěrák dostal na zkoušce nejen dort.

Článek

Umělecký soubor včetně Jiřího Langmajera, Adély Gondíkové nebo Jiřího Korna pak Zdeňku Svěrákovi, který 28. března oslaví neuvěřitelné osmdesáté narozeniny, předal narozeninový dort s marcipánovou Leontýnkou.

„Největším dárkem by pro mě bylo, kdyby se vám to představení povedlo,” smál se Zdeněk Svěrák a všem účinkujícím znovu zatleskal. Držitel tří Českých lvů obdržel navíc Alpu francovku, kterou ve filmu popíjel rytíř Brtník z Brtníku, a balení pribiňáků, známých jako Pramen zdraví z Posázaví.

Producentka Renata Štupáková nakonec Zdeňka Svěráka pozvala na premiéru, která se uskuteční v pražském Kongresovém centru už 22. dubna. Na muzikál Ať žijí duchové! je dodnes prodáno více než 30 000 vstupenek.

V očekávaném muzikálově laděném představení Ať žijí duchové zazní všechny písně úspěšného autorského tandemu Svěrák & Uhlíř z filmové verze a také několik dalších jejich skladeb včetně "Neopouštěj staré známé pro nové", "Dělání" nebo "Není nutno". Muzikál Ať žijí duchové! uvede v režii Antonína Procházky Dark Style Agency, producent úspěšné české verze hitmuzikálu Mamma Mia!

Reklama

Výběr článků

Načítám