Hlavní obsah

Helena Vondráčková sklidila na festivalu v polských Sopotech bouřlivé ovace

Novinky, Robert Rohál

Vystoupení Heleny Vondráčkové v rámci prvního festivalového dne v pátek 23. srpna se setkalo v nově zrekonstruované Lesní opeře s mimořádným úspěchem. Česká zpěvačka, která vystoupila na prestižním evropském festivalu už poosmé, si festivalové publikum opět podmanila.

Foto: Sopot Top of the Top Festival

Helena Vondráčková měla na sopotském festivalu velký úspěch i letos.

Článek

"Zazpívala jsem dvě písničky v programu nazvaném Koncert Top of the Top, přede mnou vystoupili například Rick Astley, kapela Opus nebo Belinda Carlisle. A polské publikum? To mě přivítalo - ještě než jsem začala zpívat - potleskem ve stoje, standing ovation, což byl pro mne sám o sobě  krásný zážitek. Zpívala jsem jednak písničku Call Me, která je z filmu Americký gigolo a otevírá moje album Helena on Broadway, jednak Malovaný džbánek, na který všichni čekali a bez kterého tu zkrátka nemůžu existovat," nechala se slyšet zpěvačka.

Vondráčková vystoupila v historii sopotského festivalu celkem osmkrát, poprvé to bylo před čtyřiceti lety, v roce 1973. O čtyři roky později v Sopotech zvítězila - s písničkou Malovaný džbánek si vyzpívala hlavní cenu Grand Prix, od té doby jezdí do Polska jako domů. Na sopotském festivalu patří k neúspěšnějším interpretkám. I letos sklidila bouřlivé ovace.

V průběhu let natočila v Polsku několik televizních recitálů, vyšlo jí tam několik alb, kde zpívá i v polštině. Prozatím posledním CD je muzikálově laděný titul Helena on Broadway, který se na polském hudebním trhu objevil začátkem letošního léta.

Pro domácí publikum připravuje Helena Vondráčková v produkci Daniela Hádla od začátku léta novinkové album, které by mělo vyjít v říjnu.  Album už propaguje pilotní singl s písničkou Nemůžu bez tebe žít.  

Od pondělí 26. srpna uvidíme zpěvačku  také v nové řadě televizního seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Podzim bude ve znamení propagace nového CD, proběhne však také řada koncertů, které vyvrcholí tradičně na show v pražské Lucerně, kde jako  host vystoupí Vašo Patejdl.

Reklama

Výběr článků

Načítám