Hlavní obsah

Helena Vondráčková pokřtila dvojalbum, kterým připomíná padesát let na scéně

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zpěvačka Helena Vondráčková, která letos slaví padesát let na scéně, pokřtila své nové 2CD Best of the Best. Reprezentativní album ale v sobě neukrývá jen největší hity, ale také zlaté a stříbrné medaile. Křest moderoval Rey Koranteng, kmotrem byl Ondřej Brzobohatý.

Foto: František Jirásek

Ondřej Brzobohatý, Helena Vondráčková a Rey Koranteng během křtu výběrového dvojalba zpěvačky.

Článek

V pražské restauraci Infinity se ve středu 3. září odpoledne začali scházet zajímaví hosté, aby oslavili společně s Helenou Vondráčkovou vydání reprezentativního dvojalba, ale současně také její neuvěřitelné umělecké padesátiny.

Vondráčková se ale do srdcí svých fanoušků zapsala nejen jako zpěvačka, ale také jako herečka. Po boku Václava Neckáře si například zahrála v dnes již legendární pohádce Šíleně smutná princezna.

„Na tento film, ale také na krásnou spolupráci s Vaškem Neckářem, Stellou Zázvorkovou, Jaroslavem Marvanem, Bohušem Záhorským a všemi úžasnými herci včetně pana režiséra Bořivoje Zemana dodnes ráda vzpomínám,” řekla zpěvačka.

A právě tato princezna se stala motivem jedné strany medaile, kterou Heleně Vondráčkové nechala vyrazit na památku Česká mincovna ve spolupráci se společenskou agenturou VIP osobnosti.

„Mám ráda spontánní nápady a jsem ráda, že České mincovně se líbil a paní Helena jej přijala. Myslím si, že je to obrovská profesionálka a vůbec skvělá dáma, která si tuto medaili zaslouží,” uvedla autorka nápadu, majitelka agentury Alena Hájková.

Medaile je raritou právě proto, že jako na jediné je na ní vyražen z obou vyražen portrét zpěvačky. Omezený počet 20 kusů zlatých a 250 kusů stříbrných medailí bylo exkluzívně vloženo právě do nově vycházejícího 2CD Best of the Best, které ve spolupráci se Supraphonem vydala Česká mincovna.

Reprezentativní supraphonské dvojalbum Best of the Best pokřtil zpívající herec Ondřej Brzobohatý, který napsal zpěvačce několik písní a objeví se v roli hosta na jejím vánočním koncertě v Lucerně. Celým křtem provázel moderátor TV Nova Rey Koranteng. Pogratulovat zpěvačce přišli například také plastický chirurg MUDr. Jan Měšťák nebo ředitel pražské záchranky a potomek Bedřicha Smetany MUDr. Zdeněk Schwarz.

„Patřím k obdivovatelům paní Vondráčkové a rád si například i v autě poslechnu její nestárnoucí hity,” řekl ředitel záchranky, který Heleně Vondráčkové předal nádhernou kytici červených růží.

„Je úžasné, jak jste se s tou barvou trefil,” řekla obdivně zpěvačka, která právě před padesáti lety - 3. září 1964 -  nazpívala svou první písničku Červená řeka. Ta provází celou její kariéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám