Hlavní obsah

Hejtman a náměstek pro školství předali v Mělníku osvědčení absolventům Akademie třetího věku

Novinky, Jiří Kubík

V budově České zahradnické akademie v Mělníku bylo v úterý 3. června slavnostně zakončeno dvousemestrální studium středočeské Akademie třetího věku, které uspořádal Vzdělávací institut Středočeského kraje (VISK).

Foto: Jiří Kubík

Polovina úspěšných absolventů 1. ročníku Akademie 3. věku z Mělníka a okolí.

Článek

Osvědčení o zvládnutí studijního programu a závěrečných zkoušek si z rukou hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka a náměstka hejtmana pro oblast školství a sportu Milana Němce převzala přibližně padesátka absolventů studijního programu Historie a kultura.  

„Gratuluji vám k úspěšnému absolvování studia a ke zdárnému složení závěrečné zkoušky. Velmi si vážím vašeho aktivního přístupu k životu i touze po vzdělání, která by mohla být příkladem vašim mladším spoluobčanům. Středočeský kraj věnuje výchově a vzdělávání občanů velkou pozornost. Jsme zřizovatelem naprosté většiny středních škol a odborných učilišť v kraji. Snažíme se podle svých možností opravovat své školy a zlepšovat v nich vybavení k úspěšnému studiu. Nedílnou součástí podpory vzdělávání je i Akademie třetího věku, kterou prostřednictvím VISKu organizujeme již ve čtrnácti městech kraje,“ řekl hejtman Josef Řihák, pod jehož záštitou se projekt uskutečnil.  

Náměstek hejtmana Milan Němec ocenil velký zájem, který absolventi o první ročník Akademie třetího věku v Mělníku projevili. Jelikož je sám z Mělníka, poznal mezi absolventy celou řadu přátel a známých, dokonce i svojí učitelku ze základní školy.

„Nejen střední a učňovské školství, ale i podpora celoživotního vzdělávání je jednou z priorit Středočeského kraje. Jsem rád, že Akademie třetího věku našla v Mělníku své místo a že bude pokračovat,“ řekl náměstek středočeského hejtmana Milan Němec.  

Slavnostního předání osvědčení o úspěšném absolvování studia se zúčastnili i starosta Mělníka Ctirad Mikeš a ředitel České zahradnické akademie Ivan Roušal. Mělnický starosta absolventům přislíbil, že město Mělník jim zaplatí příští semestr dalšího programu akademie.

Reklama

Výběr článků

Načítám