Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruba pojedou do Turecka s šestigólovým náskokem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdý a náročný zápas mezi tureckým týmem IZMIR BSB SK a házenkářkami DHC Sokola Poruba se odehrál v sobotu 9. ledna ve sportovní hale SAREZA v Ostravě - Přívoze na Hrušovské ulici.

Foto: Josef Zajíc

Osmifinále Challenge Cupu Ostrava 9.1.2016. DHC Sokol Poruba : Izmir BSB SK 28:22.

Článek

Osmifinále Vyzývacího poháru (Challenge Cupu) se konalo ve vyprodané sportovní hale za přítomnosti 632 diváků. Bylo zahájeno slavnostním nástupem obou družstev, které na palubovku doprovodily žákovské naděje ostravského klubu.

Hráčky klubu Izmir BSB SK z Turecka nastoupily v červených dresech a ostravský tým ve žlutém. Utkání pískali rakouští rozhodčí Denis Bolic a Christoph Hurich.

Po úvodním hvizdu se nekompromisně ve druhé minutě dostaly hráčky Izmiru do vedení 1:0 a to udržovaly do 11. minuty, kdy vedly 5:4. Poté se Ostravanky dostaly do hry a využily domácího prostředí. V 19. minutě vedly 10:8, ve 26. minutě 14:9. V závěrečných minutách prvního poločasu, ale Imir dotáhl a do šaten hráčky obou týmů odcházely ve stavu 14:12 pro Ostravu.

Ve druhém poločase, ve 34. minutě, opět Turkyně dotáhly stav na remízu 15:15. Rozhodují část utkání se udála v rozmezí 36. až 47. minuty, kdy sokolky zabraly  a skóre se změnilo na 22:17. Hráčky Izmiru hrály tvrdě. Nevzdávaly se. Navíc dvakrát za sebou byly hráčky Sokola vyloučené na dvě minuty. Nicméně závěrečným nasazením dotáhly utkání do vítězného konce 28:22 a do Turecka pro odvetu pojedou se šestigólovým náskokem.

„Byl to těžký zápas. Věděly jsme, že to nebude nic jednoduchého a snažily jsme se hrát naplno celých šedesát minut a udělat si co největší náskok do odvety. Ta  bude příští týden v Turecku, kam odlétáme ve čtvrtek. Víme, že v útoku i obraně byly nějaké chybičky, takže nám k tomu trenér něco řekne. V Turecku to bude úplně jiný zápas. Záleží, co všechno připustí rozhodčí, a jaká bude divácká kulisa. Věřím, že rozdíl šesti branek se ke konečnému postupu dá zvládnout. Není to moc, ale je to dobrý,” řekla po utkání jedna z nejlepších hráček DHC Sokola Poruba, špičková brankářka Markéta Doláková.

Nejlepšími hráčkami tureckého klubu byly Sibel Karamekeová a Yagmur Topraková, které daly 5 branek, v brance byla suverénní Derya Tinkaogluová. Tým vedl trenér Celal Gencoglu.

V domácím týmu byla patrná větší kolektivní a spořádána hra v útoku i v obraně. Pět branek soupeři daly Helena Ryšánková, Alžběta Rechtorisová, Eva Minarčíková a Šárka Marčíková. Po třech brankách Diana Tomašechová a Leona Šviráková. Po jedné   Barbora Mýlmová a Tereza Chovancová. Utkání vedl trenér Jan Beňadik.

Fanoušci si mohli ještě v průběhu utkání zakoupit kalendář na rok 2016, který nafotily hráčky DHC Sokola Poruba. Výtěžek z prodeje kalendáře v částce 33 860 korun pro nemocnou holčičku Elišku předal její mamince, která peněz využije na nákup zdravotních pomůcek, generální manažer DHC Sokola Poruba Libor Adámek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám