Hlavní obsah

Havlíčkobrodská kapela Angels of Mercy nahrává CD

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkobrodská kapela Angels of Mercy má za sebou teprve začátek kariéry. Skupinu znají především fanoušci brodských hokejových rebelů.

Foto: Michaela Poláková

Angels of Mercy s kapelou Nazareth

Článek

Kapela hraje rock a skládá vlastní skladby. První studiovou písní se na přelomu léta a podzimu 2011 stala hymna pro brodské hokejisty s názvem Rebelové Go. Text napsal Karel Klusáček a kapela ji nahrála v sestavě: Vladimír "Utak" Uttendorfský - kytara, zpěv (Ubent), Erik "Utaman" Uttendorfský - kytara (Light Sugar Dreaming), Vlastimil "Pegy" Stejskal - bass (Ubent), Petr "Pencroft" Jirák - bicí (Ubent, Bass Rock), Petr "Buben" Wichterle - zpěv (nezávislý) a Eva "Ejma" Nováková - zpěv (Ubent, E.m.i.l.).

Ve středu 7. prosince 2011 zahrála v Havlíčkově Brodě skupina legendární skotská rocková skupina Nazareth. A právě kapela Angels of Mercy si zahrála jako předskokan. Kapela hrála ve složení: Petr “Pencroft“ Jirák - bicí a zpěv, Petr “Buben“ Wichterle - zpěv, Mirek “Uta“ Utak - kytara a zpěv, Libor Lorenc - kytara, Jaroslav Vorlíček – klávesy a Zbyněk Mrkvička - basová kytara.

Kapela nahrávala svoje první CD počátkem roku 2012 ve studiu Andy Sounds. Finálová část nahrávání, včetně zpěvů a závěrečného masteringu, proběhla ve studiu BaB Audio v Jamách u Ždáru nad Sázavou. V této chvíli je CD dotočeno a čeká ho lisování atd. V plánech už ovšem kapela má další CD. Několik písní už je hotových. Hudbu skládá převážně kapelník Mirek "Utak" Uttendorfský, v poslední době společně se zpěvákem Petrem Wichterlem, texty skládá Karel Klusáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám