Hlavní obsah

Havířov zve na velkolepé třídenní městské slavnosti

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatý program pro malé i velké návštěvníky, přímý přenos kvalifikačního fotbalového utkání na mistrovství světa i promítání filmu pod širým nebem letos přinášejí třídenní Havířovské městské slavnosti od 6. do 8. září.

Foto: Josef Talaš
Článek

Dan Bárta, Tata bojs, Kryštof s plnou koncertní verzí nebo finští Stratovarius rozezvučí venkovní sportovní areál hned v pátek.

"Vycházíme vstříc i fotbalovým fanouškům, aby nemuseli odcházet domů. Ve velkokapacitním pivním stanu zajistíme přímý přenos kvalifikačního utkání na mistrovství světa mezi českými a arménskými fotbalisty," informovala ředitelka Městského kulturního střediska v Havířově Yvona Dlábková.

Komu nevyhovuje fotbal nebo program ve sportovním areálu, může zajít na náměstí Republiky do mobilního kina, kde se na nafukovací plátno budou promítat filmy Okresní přebor a Svatá čtveřice. 

Slavnostní zahájení je na programu v sobotu 7. září ve 14.45 hodin, ještě před tím se mohou děti pobavit při pořadech s Michalem Nesvadbou nebo Jaroslavem Uhlířem. Sobotní odpoledne a podvečer zaplní Gentlemen Singers, Pavel Šporcl s kapelou, Petr Kolář, irská stepařská show a večer bude patřit koncertům slovenské skupiny Elán a německých Helloween. Sobotním programem provází Marek Vašut.

Pódium v neděli obsadí především havířovští hudebníci, mezi nimi například finalista Hlasu Československa Daniel Mrózek nebo semifinalistka soutěže Superstar Veronika Vrublová. Hosty budou slovenští Desmond nebo hip-hopový Prago Union. Nedělní pětihodinová show na náměstí Republiky pod názvem Dětská farma je určená především dětem.

Po celé tři dny na děti čekají také kolotočové atrakce, skákací hrady, na ostatní návštěvníky prodejní stánky, chybět nebude sobotní tradice - soutěž v přetahování lanem. Vstupné je v pátek a sobotu sto korun, v neděli polovina, děti do deseti let mají vstup zdarma, slevy jsou pro osoby ZTP a osoby nad 60 let. vstupenky jsou v prodeji na místě, vždy hodinu před začátkem první produkce v daný den.

Reklama

Výběr článků

Načítám