Hlavní obsah

Hasičům se v České Skalici ohňostroj uhasit nepodařilo

Novinky, Jiří Horák

O víkendu 8. až 10. července se v České Skalici u nádrže Rozkoš uskutečnil 5. ročník Tropické charitativní pouti. Stovky lidí využily několik tropických dnů i nocí aby se dobře pobavily a dobrovolným vstupným přispěly na dobrou věc - podporu zdravotně postižených lidí.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Ani počasí neudělalo Tropické charitativní pouti ostudu.

Článek

V průběhu třídenní akce (v sobotu ve 22:30 SELČ) vystoupili hasiči se svojí vodní fontánou a s ohňostrojem synchronizovaným na hudbu Bedřicha Smetany Vltava - přestože všem za zády tekl přivaděč do údolní nádrže Rozkoš jiné řeky - Úpy.

Nezasvěceným by se mohlo zdát, že se čtyřicítka hasičů snaží uhasit ohňostroj, ti ostatní ale věděli, že se jedná o poměrně nový druh umění.

"Bylo to nádherné, nevěděla jsem, kam se mám dívat dřív, jestli na ohňostroj nebo na fontány," říkala manželovi jedna z divaček.

Stejný problém měl asi desetiletý kluk:" Nestíhal jsem to všechno, ale bylo to pěkný."

Někteří diváci také řešili, zda mezi hasiči byla i nějaká hasička. "V tom červeném, to je určitě ženská," tvrdil jeden. "Copak by ženská dokázala udělat takový krásný proud," oponoval druhý. Pravda je ale taková, že na rozdíl od Karlštejnu je sbor dobrovolných hasičů otevřený i ženám.

Reklama

Výběr článků

Načítám