Hlavní obsah

Hasičské soutěže O štít města Pilníkov se zúčastnilo třináct družstev

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. srpna se v Pilníkově na obvyklém místě, na louce za požární nádrží, konala soutěž v požárním sportu.

Foto: Jaroslav Blažek

"O štít města Pilníkov"

Článek

Letos se uskutečnila pod názvem O štít města Pilníkov, avšak navazuje na soutěže z minulých pěti let O pohár starosty města Pilníkov.

Soutěže se letos zúčastnilo třináct družstev. Ženy z Bílé Třemešné, Dubence, Klášterské Lhoty, Vítězné a z Vlčic. S nimi přijela i družstva mužů a navíc přijeli ještě muži z Čermné, Trutnova – Horního Starého Města a samozřejmě nesmím zapomenout na muže z organizujícího SDH Pilníkov.

Všichni urputně bojovali, avšak některé týmy pronásledovala smůla, což je vidět i v dosažených časech. Soutěž byla jednokolová, takže oprava nebyla možná. Dokonce došlo i k nenastartování jednoho čerpadla, čímž družstvo mužů z SDH Vítězná přišlo o možnost dobrého umístění. Protože zde však byly z Vítězné i ženy, místní SDH Pilníkov ochotně zapůjčilo vlastní čerpadlo, aby se ženy z Vítězné mohly soutěže zúčastnit.

Poděkování patří hasičům z Pilníkova, kteří celou soutěž v pátek připravovali a dnes i organizačně zajišťovali, a přesto dokázali v soutěži obsadit krásné druhé místo. První místa v obou kategoriích opět (jako v roce 2011) obsadila družstva z Vlčic.

Výsledky – muži: SDH Vlčice (28,74 s), SDH Pilníkov (30,40 s), SDH Čermná (32,50 s)

Výsledky – ženy: SDH Vlčice (25,48 s), SDH Dubenec (32,89 s), SDH Vítězná (33,67 s)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám