Hlavní obsah

Hasičská tatra se převrátila kvůli planému poplachu

Novinky, Leona Roháčková

Zásahový vůz hasičů havaroval ve čtvrtek ráno ve Vsetíně. Při jízdě k hlášenému požáru stodoly v Července na Vsetínsku se převrátila Tatra 815. Jeden z hasičů skončil se zraněním v nemocnici. Hasiči následně zjistili, že šlo o planý poplach.

Foto: HZS ZLK
Článek

V 5 hodin byl na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámen požár stodoly v Července na Vsetínsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína spolu s jednotkami dobrovolných hasičů z Jablůnky a Vsetína.

"Cestou k zásahu se v Jasenické ulici ve Vsetíně převrátilo zásahové vozidlo T 815 4x4 vsetínských hasičů. Ze čtyřčlenné posádky byl jeden z příslušníků převezen zdravotnickou záchrannou službou do zdravotnického zařízení z důvodu podezření na zranění ramene," uvedl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. K preventivní kontrole zdravotního stavu byli následně převezeni i ostatní členové posádky.

Hasiči převrácený speciál dostali na kola s pomocí automobilního jeřábu z Otrokovic. Práci měli na místě havárie i pracovníci technických služeb. "Museli provést kontrolu a zabezpečení sloupu veřejného osvětlení, který byl v důsledku nehody poškozen," dodal mluvčí.

Ostatní vyslané jednotky hasičů pokračovaly na místo hlášené události, kde se následně ukázalo, že k žádnému požáru nedošlo. Jednalo se o planý poplach.

Reklama

Výběr článků

Načítám