Hlavní obsah

Habartovskou plesovou sezónu uzavřeli skauti ve stylu "květinových dětí"

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Junácké středisko Dýmka Habartov již po mnoho let pořádá svůj společenský večer, a poněvadž skauti mají rádi výzvy, svůj ples vždy ozvláštní výběrem tématu, kterému se podřídí výzdoba sálu, kostýmy účastníků i doprovodný program. V minulých letech se tak skauti proměnili třeba v mafiány, či piráty.

Foto: Aleš Plevka

Legendární mikrobus posloužil jako kulisa pro originální fotografie

Článek

Letošním hlavním motivem bylo během střediskového hlasování zvoleno téma "květinových dětí" známějších pod názvem hippies. A tak v sobotu 28. března se během odpoledne společenský sál Městského kulturního střediska rozzářil bezpočtem barev a květin či stylizovaných srdcí.

V předprodeji byla prodána, a tentokráte ve větším množství nejen skautům, asi stovka lístků a stejný počet lidí tedy na osmou hodinu večerní dorazil za zábavou. Drtivá většina z nich pak byla i náležitě ustrojena. Dlouhé vlasy, afro účesy, vesty, pestrobarevné košile, šátky a květinové šaty, lenonky, zvony apod., to vše se smísilo v originální koktejl.

Asi ve čtvrt na devět tak mohl vůdce střediska bratr Lukáš Kecal Cupal  všechny přivítat, popřát jim příjemnou zábavu a následně i předat slovo moderátorce plesu, Kristýně Panovské. Ani ta se v úvodu nezdržovala se sáhodlouhými proslovy a vzápětí na parket pozvala taneční skupinu Hanky Králové, která obstarala zahajovací předtančení. Na něj již plynule navázal první hudební blok, v němž hlavní roli hrála kapela Martin Čarný Band, která je v podstatě takovou dvorní kapelou skautských společenských večerů v Habartově.

Postupně nabíhal i doprovodný program, který byl soustředěn v předsálí. Bylo ho možné rozdělit na dvě části - zkrášlování těla a zvěčnění nevšedního okamžiku. K dispozici zde byla dvojice děvčat, která během několika okamžiků prostřednictvím šikovných rukou vytvořila z vašich vlasů slušivé copánky, a pak také umělec, který se věnuje bodypaintingu a tento večer nabízel za drobnou úplatu obrovské množství vzorů, které po nanesení barvy na pokožku vydrží v ideálním případě třeba i týden.

Uchování vzpomínek pak umožňovalo fotografování. Připraveny byly dvě lokace - jedna v podobě čajovny s dominantní vodní dýmkou a druhá pak před velkým obrazem legendárního osmimístného mikrobusu, který tehdejší hippies používali k přepravě. K mání však bylo i množství rekvizit jako např. maketa duhy, květiny, srdce, tabulky s nápisy apod. Vybrat si tedy mohl úplně každý a některé naaranžované scény byly vskutku báječné. Fotku bylo možné odnést si vytištěnou klasicky anebo i v podobě placky, která se zde vyráběla na počkání.

V programu nechyběla ani tradiční tombola, soutěž o nejlepší převlek či losování vstupenek. Cen bylo díky přízni sponzorů či zaměstnavatelů opravdu požehnaně, a tak snad téměř nikdo neodcházel s prázdnou. Největší radost však asi bude mít rodinka, která získala cenu hlavní, kterou byl víkendový pobyt v penzionu na Božím Daru. Mezi dalšími losovanými cenami byly kupř. poukazy do restaurace, pizzerie, kosmetického salonu či kadeřnictví.

Nezapomínalo se ani na občerstvení, neboť při bujarém tancování i notně vyhládne a dostaví se žízeň. Na baru se o zaplašení tohoto stavu postarali Veju s Klikem a švédský stůl s pestrou paletou pochutin měla pod patronací Simča a Méďa.

Organizátorský tým odvedl bezvadnou práci, a na ples se mezi námi bude ještě dlouho v dobrém vzpomínat.

Reklama

Výběr článků

Načítám