Hlavní obsah

Gourmet Brno 2017 zná své vítěze

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické informační centrum města Brna uspořádalo 2. ročník soutěžní přehlídky toho nejlepšího z brněnské gastronomie. V pondělí 26. června byly vyhlášeny výsledky v kategoriích restaurace, bistro, cukrárna, kavárna, vinárna, pivnice a bar.

Foto: Jiří Smutný

Nabídka restaurace Koishi

Článek

Osmičlenná nominační komise sestavená z oslovených brněnských expertů a osobností navrhlo 57 nejzajímavějších podniků v 7 kategoriích. Následně 21 hodnotitelů nominované podniky otestovalo. A jak to všechno dopadlo?

Mezi restauracemi získala 1. místo opět Koishi. Ve skutečnosti sice vloni zvítězila Simplé, ale protože téměř současně zavřela, byla vyhlášena jako náhradní vítěz právě Koishi. Nabízí zejména suši, ryby a ústřice. Na druhém místě skončila Borgo Agnese a na třetím Kohout Na víně.

V kategorii bistro zvítězila snídaňová kavárna, bistro, koktejlový bar a vhodné místo pro párty 4pokoje. Zajímavostí je otevírací doba, která je 22 hodin denně. Další nejúspěšnější bistro je Forky´s a Bistro Franz.

Nejlepší cukrárnou byla vyhlášena Cupcakekárna. Denně nabízí 14 až 16 druhů čerstvě pečených a zdobených cupcakes zabalených do originálních krabiček. Druhé skončilo Cukrářství Martinák a třetí Bukovský café - cukrářství.

Mezi kavárnami vyhrálo Café Momenta. Ve své výrobně si sami vyrábějí zákusky ve francouzském stylu, domácí sušenky a rovněž sirupy, které vaří ze surovin zakoupených převážně na sousedním Zelném trhu. Na dalších místech jsou Kafec a Monogram Espresso Bar.

V kategorii vinárna zvítězil Petic cru wine bar and shop. Nabízí velký a přehledný výběr vín, kvalitní paštiky a uzeniny a obsluhu, která poradí. Těsně druhé skončilo Retro Consistorium a třetí justWINE.

V pivnicích vyhrál Výčep Na stojáka. Výčepní svižně točí pivo, které hosté popíjejí na stojáka a zakusují k tomu domácí klobásu nebo utopence. Další místa získala pivnice U Sajmona pod Hájkem a Stopkova plzeňská pivnice.

Nejlepším barem byl vyhlášen Super Panda Circus. Tajuplný bar se ukrývá za zlatofialovým závěsem a zve do jiného světa. Je založen na objevování nových chutí, tvarů i prožitků. Druhou příčku vybojoval Bar, který neexistuje a třetí Rotor bar.

Reklama

Výběr článků

Načítám