Hlavní obsah

Gastrofestival Oheň a kouř ve znamení grilovaného masa, ryb, mořských plodů i exotických kuchyní

Novinky, Lenka Durďáková

Sobota 21. dubna bude v Uherském Brodě ve znamení gastronomický specialit připravovaných převážně na grilu, a to jak z klasické kuchyně, tak i té exotické. Louka za muzeem J. A. Komenského v Uherském Brodě bude od 10 do 18 hodin hostit gastrofestival pod širým nebem.

Foto: Archiv Uherský Brod

Gastrofestival Uherský Brod

Článek

Letošní ročník gastrofestivalu je koncipován v americkém stylu, takže většina jídel bude připravována na grilu. Návštěvníci si budou moci vybírat z nabídky jak tradičních burgerů či steaků z masa různých druhů, ale také ryb a mořských plodů, nebo třeba grilovaného exotického ovoce.

Pro milovníky extrémních kulinářských zážitků budou v nabídce hmyzí delikatesy. „Jsme rádi, že naše pozvání přijal jeden z nejzkušenějších kuchařů jedlého hmyzu a propagátor tohoto druhu stravování Milan Václavík, které přímo před zraky návštěvníků připraví,“ jmenuje jednu z mnoha specialit gastrofestivalu Mgr. David Surý, místostarosta Uherského Brodu.

„Uherský Brod přivítá daleko více hostů, se svou kuchařskou show vystoupí herečka Markéta Hrubešová. V kuchyni není žádnou začátečnicí, vydala již tři úspěšné kuchařské knihy. V poslední z nich upravila a převedla do současného jazyka více než osm desítek nejvyhlášenějších receptů slavné české kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové. Tuto knihu bude možné na akci zakoupit a nechat si od autorky i podepsat,” dodal David Surý.

Chybět nebudou ani sladké pokrmy. Těšit se můžete zejména na nadýchané bublinkové vafle podle tajné rodinné receptury s ingrediencemi, které si můžete vybrat podle své chuti. Nabídku chutí a vůní doplní také kavárna, pivovar, minipivovar a široká paleta tuzemských vín. Zajímavostí budou pravá, a speciálně na tuto akci přivezená, americká piva.

Do programu se zapojí i uherskobrodští skauti, u kterých si děti budou moct opéct špekáček. Dalším lákadlem bude grilovací show Culinary Clubu ČR. V show vystoupí Petr Erin Kováč, moderátor pořadu Život z pánve a držitel mnoha gastronomických ocenění. Neméně zajímavým doprovodným programem bude vystoupení pistolnice Romanity, která to umí nejen s koltem, ale také s lasem. Její vystoupení vás pomyslně přenese mezi skutečné kovboje. O hudební doprovod se postarají skupiny Slapdash Rockabilly a Sklerotici, s kankánem vystoupí Taneční škola Abanico.

Po celou dobu Gastro Festu se o dokonalou iluzi amerických reálií postará polní ležení vojáků z období občanské války Severu proti Jihu. Nabídne nejen romantiku, ale také syrovost amerického středozápadu. Milovníci koní se mohou těšit na dvě ukázky volné drezury koní, které předvede Jana Plačková ze Zlína.

Ve stejný den se bude konat v areálu firmy RPG na Vazové také Den Země. Obě akce spojí vláček, který pohodlně a zdarma vyhlídkovou jízdou dopraví návštěvníky z Gastro Festu na Den Země a zase zpět. Vstup na Gastro Fest je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám