Hlavní obsah

Galerijní a muzejní noc se ve Zlíně vyvedla, přišly tisíce lidí

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně, kterou poprvé pořádal v pátek 7. června 14|15 BAŤŮV INSTITUT, přitáhla do šestnácti institucí otevřených od 19 hodin do půlnoci tisíce lidí. Jenom do 14. budovy 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, ve které sídlí muzeum a galerie, přišly téměř tři tisíce návštěvníků.

Foto: archiv 14|15 BAŤOVA INSTITUTU
Článek

A to jsou počty těch, kterým se povedlo rozdat volné vstupenky (právě kvůli evidenci), spousta lidí prošla do expozice Muzea jihovýchodní Moravy a Krajské galerie výtvarného umění i bez nich.

Spokojeny byly i další instituce a také prodejci jídla a nápojů. Stejně tak byli nadšeni pracovníci zlínského integrovaného centra Slunečnice, kteří nabízeli ručně vyráběnou keramiku, mýdlo, šperky a výrobu placek (buttonů) dle vlastního návrhu. Návštěvníci ocenili také jízdu historickým trolejbusem a autobusem. Oba vozy rozvážely zdarma příchozí po jednotlivých galeriích, muzeích a kavárnách.

„Jsme s Galerijní a muzejní nocí maximálně spokojeni a jsme rádi, že se nám premiéra povedla. Vyšlo počasí, přišly tisíce lidí, co víc bychom si mohli přát,“ řekla s úsměvem ředitelka 14|15 BAŤOVA INSTITUTU Lenka Struhárová Jančaříková a dodala, že příští ročník bude opět v režii institutu a určitě zase o něco bohatší.

V rámci Galerijní a muzejní noci mohli zájemci ve Zlíně zdarma navštívit: Ve 14. budově 14|15 BAŤOVA INSTITUTU Krajskou galerii výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy, v bývalém baťovském areálu dále Blok 12, Art Gallery, Galerii Toast a Galerii Kabinet T.

V ostatních částech Zlína potom Kavárnu a vinotéku BALKANEXPRESS, Kafírnu Zlaté zrnko, ‚Galerii pod Radnicí, Art Galerii Zlín, Městské divadlo Zlín, Hvězdárnu Zlín, Coffee bar U pštrosa, Galerii Garáž, kostel Českobratrské církve evangelické a hrad Malenovice.

Akce se konala pod záštitou radního Zlínského kraje Ladislava Kryštofa a náměstka primátora statutárního města Zlína Miroslava Kašného.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám