Hlavní obsah

Galerie 13 pořádá další zajímavý kulturní večer

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atypické brněnské kulturní centrum Galerie 13, Pánská 13, zve na pátek 18. května na premiéru filmového dokumentu H2O()JB. Začátek je v 19.00 hodin.

Foto: Jiří Smutný

Ze zvacího plakátu

Článek

Film natočil kameraman Jaroslav Burda s Bohuslavou Olešovou, Jaroslavem Hamžou a Zdeňkem Hamžou.

Bohuslava Olešová je významná brněnská umělkyně, malířka, kreslířka a tvůrkyně prostorových objektů. Narodila se v roce 1951 v Českém Těšíně. V Ostravě vystudovala SPŠS, obor výtvarná propagace. Je zakladatelkou několika galerií v Českém Těšíně a spoluzakladatelkou podobných zařízení v Brně. Má za sebou řadu samostatných výstav. Její práce jsou k vidění v galeriích i soukromých sbírkách u nás i v zahraničí.

Zdeněk Hamža se narodil v roce 1952 v Brně. K výtvarnému umění si našel vztah už v mládí, kdy navštěvoval všechny možné výstavy. Byl členem klubu Mladí přátelé výtvarného umění. Sám se zabýval zejména fotografií.

Jaroslav Hamža (*1952) vystudoval dějiny umění a získal titul Mgr. V současné době pracuje jako vedoucí oddělení kulturních služeb na brněnském magistrátu. Mimo jiné úzce spolupracuje s organizacemi zřízenými městem v oblasti kultury, jako Je Národní divadlo Brno, Dům umění, Knihovna Jiřího Mahena, Turistické informační centrum, Filharmonie, Divadlo města Brna, Radost a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám