Hlavní obsah

Gabriela Beňačková na festival do Skutče nepřijede

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč hlásí změnu programu. S Filharmonií Hradec Králové v neděli 29. března nevystoupí Gabriela Beňačková.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

„Její účast sice byla dlouhodobě přislíbena, ne však písemně potvrzena - slavná pěvkyně nakonec dala přednost angažmá v zahraničí. Vedení Filharmonie Hradec Králové ale urychleně zajistilo jinou vynikající sopranistku, která své kvality představí v recitálu nejslavnějších světových i českých operních árií. Je jí Anda-Louise Bogza,“ informovala Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

Návštěvníkům, kteří si již zakoupili vstupenky na koncert 29. března a změnu programu nebudou chtít akceptovat, bude vráceno vstupné. Těm, kteří se rozhodnout rozšířit si své hudební obzory, organizátoři slibují, že rozhodně nebudou litovat.

Anda-Louise Bogza je česká operní pěvkyně rumunského původu, která trvale žije v Praze, kde působí jako sólistka Státní opery. Je držitelkou Thálie za nejlepší operní výkon v roce 2007. Podle slov odborné kritiky je se svým dramatickým, temně zbarveným sopránem přímo předurčena pro velké postavy světové opery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám