Hlavní obsah

Frýdek-Místek investuje do sportu desítky miliónů korun

Novinky, Jana Matějíková

Zastupitelé města uvolnili poslední dotace do sportu pro tento rok a zároveň schválili dotace na zajištění výkonnostního sportu dětí a mládeže pro rok příští. Mezi jednotlivé kluby rozdělili jak z rozpočtu města, tak ze sportovního fondu téměř 27,5 miliónů korun.

Foto: Jana Matějíková

Malí hokejisté žákovského věku.

Článek

Ze sportovního fondu určeného na podporu organizací, které se věnují sportování dětí a mládeže, bylo rozděleno zbývajících 73 tisíc korun a z rozpočtu města pro rok 2012 putoval 1 milión na zajištění činnosti ženského družstva volejbalistek, mužského družstva házenkářů, fotbalového družstva mužů a hokejového družstva dospělých.  

Z rozpočtu města bylo rozděleno téměř 14 milionů korun na zajištění činnosti vrcholových sportovních klubů dospělých v roce 2013. Například Hokejový klub Frýdek-Místek získal na náklady hokejového družstva dospělých a provoz hokejového klubu 3,7 miliónu korun. Fotbalisté dostali na provoz sportovního zařízení Stovky 3,6 miliónu korun a na náklady fotbalového družstva mužů 1,7 miliónůú, volejbalistky získaly 2 milióny korun.   

Zastupitelé rozdělili také 12,4 miliónu z Centra sportu, z něhož jsou podporovány výkonnostní sporty dětí a mládeže, jejímž prostřednictvím je významně reprezentováno město. Nejvyšší částku 4,2 miliónu korun získal Hokejový klub Frýdek-Místek na podporu mladých hokejistů. Další peníze na sovu činnost získali také mladí fotbalisté, basketbalisté, házenkáři, volejbalisté, atleti, šachisté, tenisté a florbalisté.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám