Hlavní obsah

Francouzští hokejisté ladili formu na mistrovství světa v ostravském Clarionu

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava žije zimními sporty i v tropických dnech, o čemž se mohou přesvědčit hosté bydlící v ostravském Clarionu. Již poosmé si totiž hokejový výběr hráčů Francie vybral pro soustředění Clarion Congress Ostrava.

Foto: Clarion Congress Hotel Ostrava

Hokejový výběr Francie U23 strávil v ostravském Clarionu deset dní

Článek

Kondiční tréninky letošního desetidenního soustředění proložily přípravné zápasy s mužstvy Jihlavy, Třebíče, Havířova a Piešťan.

„Do Ostravy a Clarionu se v rámci letní hokejové přípravy rádi vracíme. Díky místním špičkovým podmínkám pro tréninkový kemp a výborné poloze hotelu jsme mohli naplánovat intenzivní a kompaktní přípravu na nadcházející sezonu,” uvedl hlavní trenér týmu Dave Henderson.

Pro budoucí reprezentanty je denně připravován bohatý bufet, na jehož skladbu dohlíží manažer týmu Renaud Jacquin.

„Pánové Henderson i Jacquin byli velmi spokojeni, oceňovali zázemí, poskytované služby i pozornost personálu, který se snaží vycházet požadavkům týmu maximálně vstříc,” řekl Radim Beneš ředitel hotelu Clarion „Sportovci se po náročném tréninku rádi najedí, nejvíce chvály tak zaznívalo na adresu šéfkuchaře Otty Kokoszynského,” dodal Beneš.

K stabilním výkonům francouzského týmu přispěl i jeden z největších talentů, hráč juniorské WHL,Tim Bozone, který se na led vrátil po vážných zdravotních problémech. Skóroval i v úterním přátelském zápase s mužstvem Piešťan, ve kterém nakonec tým Francie těsně podlehl slovenskému mužstvu 2:3 na nájezdy.  

„Letos jsme přijeli s opravdu mladým týmem, věřím, že několik hráčů má výkonnostně na to zařadit se do reprezentace a zúčastnit se Mistrovství světa 2015 v Praze a Ostravě. Rádi bychom si z Prahy odvezli zlaté medaile,” dodal s úsměvem Dave Henderson.

Reklama

Výběr článků

Načítám