Hlavní obsah

Fotbaloví fandové mají dobré srdce

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový klub Frýdek-Místek spolupracuje s Dobrovolnickým centrem ADRA, s nímž v rámci okresního derby s Třincem uspořádal již druhou dobročinnou akci, a to na podporu aktivit dobrovolnického centra. Fotbaloví fanoušci ukázali, že jim charita není cizí a že mají velké srdce.

Foto: DC Adra Frýdek-Místek

malování na obličej v rámci dobročinné akce na fotbalovém utkání ve F-M

Článek

Do zapečetěných pokladniček přispěli téměř deseti tisíci korunami a přinesli plné tašky nepotřebných, ale čistých a zachovalých věcí, které poslouží lidem v těžké životní situaci. Fotbalový klub Frýdek-Místek daroval částku pět tisíc korun.

“Děkujeme za podporu fotbalovému klubu a fotbalovým fanouškům, kteří neváhali přispět na dobrou věc. Na fotbalové utkání přišli netradičně s taškami naplněnými nepotřebnými věcmi, a tím u mě a věřím, že i v očích veřejnosti, neskutečně stoupli. Navíc v pokladničkách Adry bylo téměř deset tisíc korun, to znamená, že přispěli i finančně. Této podpory si velmi ceníme,“ řekl vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Stanislav Staněk.

Fotbalový klub finančně podpořil malování dětí na obličej, které zajistily studentky ze Studentského dobrovolnického klubu ADRA a měly opravdu napilno. Téměř každý malý fanoušek chtěl na tvář namalovat logo Městského fotbalového klubu Frýdek-Místek s vlaječkou. 

„S Dobrovolnickým centrem ADRA jsme spolupracovali i v minulém roce, kdy jsme z výtěžku z utkání zakoupili hračky pro pacienty dětského oddělení frýdecké nemocnice, letos jsme s pomocí fanoušků přispěli na činnost dobrovolnického centra a v této aktivitě budeme pokračovat. Chceme, aby fotbalové zápasy byly společenskou událostí, aby nepřinášely jen sportovní zážitky, ale také pomáhaly semknout a nadchnout lidi pro dobrou věc,“ dodal předseda MFK Frýdek- Místek Radomír Myška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám