Hlavní obsah

Fotbalové Stovky ve Frýdku-Místku mají zázemí pro sportovce na prvoligové úrovni

Novinky, Jana Matějíková

Fotbalový stadion Stovky ve Frýdku-Místku se kvalitou řadí k republikové špičce. Od roku 2008, kdy jej město získalo darem od společnosti ArcelorMittal, prošel velkými změnami.

Foto: Jana Matějíková

regenerační místnost - místopředseda klubu L. Koval a další

Článek

Jako jeden z mála nabízí kvalitní hřiště s umělou trávou, které je využíváno i v zimě. Rekonstrukcí prošly vstupní brány, pokladny i hlavní tribuna, instalován byl zavlažovací systém trávníků, postavena byla nová budova se zázemím pro mládežnický fotbal.

V těchto dnech byly uvedeny do provozu zrekonstruované prostory provozní budovy navazující na hlavní zastřešenou tribunu. Vznikly v ní nové šatny mužů, na které navazují sprchy, toalety a prostor pro masáže. Vybudována zde byla i regenerační místnost, velkou proměnou prošla tělocvična přizpůsobená k fotbalovému tréninku a upraven byl také bufet a restaurace, z níž je nyní výhled na hřiště.

„Stadion ze 70. let minulého století byl v době, kdy jej město získalo darem ve špatném technickém stavu. Jeho modernizace byla nevyhnutelná. V současnosti je stadion na vysoké úrovni. Vnitřní vybavení a zázemí pro fotbalisty dokonce splňuje požadavky Fotbalové asociace České republiky pro pořádání prvoligových zápasů. Nově vybudované zázemí pozvedlo výkony hráčů, muži hrají druhou ligu, zvýšil se zájem o tento sport mezi dětmi a mládeží. V minulosti bývaly pro děti otevřeny zpravidla tři přípravky, nyní jich je šest a zájem stále stoupá. Velmi úspěšná jsou také žákovská družstva, která hrají nejvyšší soutěže ve své kategorii, neméně úspěšná jsou také dorostenecká družstva. Mládežnický fotbal má téměř 400 členů, to není málo. Naším cílem bylo udržet tradici fotbalu ve městě a v dnešní uspěchané a počítačové době podporovat sportovní aktivitu dětí, což se nám daří,“ řekl náměstek primátora Petr Cvik, který má ve své kompetenci sport i školství.

„Vnitřní dispozice provozní budovy byly upraveny tak, aby zázemí sportovců splňovalo požadavky fotbalové asociace pro pořádání ligových zápasů. Z původních čtyř šaten mužů jsou nyní šatny dvě s navazujícím zázemím, toaletami, sprchami a masážemi. Nově v budově vznikla regenerační místnost s masážními vanami a saunou, kterou budou moci využívat k regeneraci po tréninku nebo utkání všichni hráči klubu bez rozdílu věku. Velkou změnou prošla tělocvična, která má novou elastickou polyuretanovou sportovní podlahu, žáci už nemusí trénovat v okolních školách, ale mají vše pod jednou střechou,“ přiblížil rekonstrukci primátor Michal Pobucký.

„Rekonstrukce zahrnovala také výměnu rozvodů vody a splaškové kanalizace, instalaci nové vzduchotechniky a vytápění objektu. Vyměněna byla také okna a dveře a budova získala novou fasádu v klubových modro-bílých barvách,“ doplnil místopředseda klubu Libor Koval. Náklady rekonstrukce provozní budovy činí 14 milionů korun. Hrazeny byly z městského rozpočtu.

„Město je generálním partnerem fotbalového klubu a vynakládá velké úsilí, aby fotbal ve městě fungoval, byl úspěšný a prezentoval dobré jméno města i za jeho hranicemi. Bez finančních prostředků města bychom úspěchů dosahovat nemohli,“ doplnil ředitel fotbalového klubu Radomír Myška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám