Hlavní obsah

Fotbalisté a fanoušci brněnské Zbrojovky podpořili zdravotníky Fakultní nemocnice Brno

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno spolu s fanoušky vyhlásil přibližně v polovině března mimořádnou sbírkovou akci pod názvem Zbrojovácká výzva. Směřovala k podpoře zdravotníků FN Brno bojujících v první linii v rámci epidemie covid-19. Úspěšná akce přinesla výborný výsledek.

Foto: FN Brno
Článek

Zbrojovácká výzva zveřejněná na www. mychcemzpatkyzaluzanky.cz spočívala v prodeji vstupenek na tomto webu do virtuálního prostředí na historický zápas FC Boby Brno v. SK Slavia Praha z roku 1996. Do sbírky se zapojili také příznivci a představitelé klubu SK Slavia Praha. Například osobnosti jako Pavel Kuka či Jindřich Trpišovský a další.

„Akce vznikla jako jeden velký impuls od fanoušků klubu. Ukázali jsme, že kromě sportovní stránky má klub i celospolečenskou odpovědnost. Vážím si každého dárce,“ uvedl předseda představenstva FC Zbrojovka Brno Václav Bartoněk.

O vstupenky byl velký zájem, organizátorům se podařilo vybrat přes jeden milion korun. V předvečer svátečního dne připomínajícího konec 2. světové války a návrat období míru a běžného života se uskutečnilo oficiální předání šeku FC Zbrojovky Brno ve výši 1,2 milionu Kč. Šek předal předseda představenstva klubu Václav Bartoněk spolu s Petrem Švancarou řediteli FN Brno Jaroslavu Štěrbovi.

„Jsem mile překvapen finanční částkou, za kterou jménem FN Brno děkuji klubu a lidem, kteří na ní přispěli. Tyto finanční prostředky chceme použít na podporu např. benefitních programů pro zdravotníky v první linii,“ řekl ředitel FN Brno Jaroslav Štěrba.

Zbrojovka Brno je dlouholetým partnerem Fakultní nemocnice Brno. Hráči klubu každoročně pořádají akce na podporu dárcovství krve na Transfuzním a tkáňovém oddělení. Velké poděkování patří všem fanouškům klubu, bývalým ale i současným hráčům, veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám