Hlavní obsah

Filmové besedy na Písecku zavedou na Šumavu i do žhavé Afriky

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden jsou v Písku a blízkém okolí na programu hned dvě cestovatelské besedy – jedna s oblíbenou tematikou hvozdů a tajemných i krvavých historek Šumavy, druhá pak zavede do tisíce kilometrů vzdálené tropické exotiky, plné fascinujícího života i dramat boje o přežití v rámci potravního řetězce

Foto: Petr Hejna

lev v NP Serengeti

Článek

Jako první proběhne ve středu 7. března v útulném prostředí zámečku Vráž komentované promítání filmů s tematikou ne až tak dalekých koutů Šumavy a Bavorského lesa.

Tyto pravidelné besedy, které zpestřují pobyt lázeňským hostům, mnohdy pohybově výrazně omezeným, jim umožňují podívat se na místa, často jim díky zdravotnímu stavu nedostupná. Akce je ale přístupná i běžné veřejnosti z okolí, ať již je to sama Vráž, nebo blízký Písek, odkud je k lázním ve Vráži i dobré vlakové spojení – cesta vlakem sem trvá pouhou čtvrthodinu.

Přímo v Písku, konkrétně v přednáškovém sále Prácheňského muzea, se hned den poté, tedy ve čtvrtek 8. března, uskuteční promítání filmů z krajů již více vzdálených, a to z národních parků rovníkové Afriky.

Návštěvníci se po dobu besedy přenesou do Keni a Tanzanie, bude jim umožněno seznámit se s krajinou a zvířaty vyhlášených parků, jako je například Serengeti, Ngorongoro nebo Tsavo, stejně jako ne až tak hojně navštěvovaných oblastí Amboseli, Tarangire, nebo jezera Manyara a dalších.

Beseda ve Vráži začíná v 19:30, písecká exkurze do divoké africké přírody pro změnu výrazně dříve, a to v 16 hodin - vstup do přednáškového sálu muzea je průchodem bývalé obchodní akademie směrem ke Kamennému mostu, z nádvoří hradu sem není přístup.

Reklama

Výběr článků

Načítám