Hlavní obsah

Filmová hudba rozezní karvinské letní kino

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba ze slavných hollywoodských filmů rozezní 11. června v rámci Dnů Karviné místní letní kino. Postarají se o to dvě největší karvinská hudební tělesa, Symfonický dechový orchestr Májovák Karviná a Sborové studio Permoník, které na koncertě spojí své síly.

Foto: archiv orchestru

Symfonický dechový orchestr Májovák Karviná

Článek

Ve společném provedení obou ansámblů a více než 120 účinkujících zazní díla Johna Williamse, Ennia Morriconeho, Hanse Zimmera a Howarda Shorea. Posluchači se můžou těšit na hudbu z filmů Superman, Gladiator, Šifra mistra Leonarda, Schindlerův seznam, Zachraňte vojína Ryana, Pán prstenů, Jurský park, Mise a Hodný, zlý a ošklivý.

Jako sólisté se představí sopranistka Martina Juríková a člen Janáčkovy filharmonie Ostrava, houslista Roman Herodes. Skladby zazní premiérově ve zcela nových úpravách, které pro tuto příležitost vytvořil Jan Soukup.

Posluchačský zážitek umocní také filmová projekce, která doplní hudbu ke všem hraným dílům. Orchestr bude řídit šéfdirigent Májováku Ondřej Packan, sbormistryněmi jsou Eva Šeinerová (Koncertní sbor Permoník) a Zuzana Widnicová (Mužský komorní sbor Permoník).

Koncert se koná v sobotu 11. června od 15.00 hodin v Letním kině v Karviné – Fryštátě za podpory Městského domu kultury, Nadace OKD a Statutárního města Karviná.

Reklama

Výběr článků

Načítám