Hlavní obsah

Festivalem amatérských turistických filmů a fotografií ožije Zlín

Novinky, Dušan Jurek

Po roce opět ožije Zlín turistikou, turisty a ukázkou jejich filmařského a fotografického umění.

Foto: Dušan Jurek

Festival amatérských turistických digitálních filmů a fotografií 2014

Článek

A je to opět tady. Po roce proběhne ve dnech 28. až 30. března ve Zlíně další ročník festivalu amatérských digitálních filmů a fotografií s turistickou tématikou. Vzniká nová tradice, vytvářející platformu pro všechny, kdo propadli kouzlu cestování a neváhali zachytit své prožitky objektivy svých kamer nebo fotoaparátů. 

Pořadatelem festivalu je, stejně jako v roce 2013, KČT oblast Valašsko-Chřiby a odbor Vizovice, takže organizace zůstala v dobrých a osvědčených rukou garantujících vysokou úroveň této neobvyklé události turistického života.

Hlavní program festivalu začíná v sobotu 29. března ve 14:00 hodin předváděním přihlášených filmů, prezentací a fotografií. Vybrané fotografie budou rovněž vystaveny na panelech v prostorách Velkého kina. V následujících čtyřech hodinách čeká návštěvníky a porotu maratón turistických prožitků zachycených samotnými účastníky. Ukončení hlavního programu je naplánováno na 18:00 hodin, kdy také proběhne vyhlášení vítězných snímků a předání odměn jejich autorům.

Mimo hlavní program je letošní festival obohacen o další doprovodné akce. V pátek to je přednáška Richarda Jaroňka, znalce africké přírody a autora knihy Nástrahy Afriky. V sobotu pak můžete za festivalové vstupné v rámci muzejního dopoledne navštívit výstavní expozici Předměty turistické dokumentace (vandrbuchy, vrcholové knihy...) v prostorách zlínské radnice a expozici cestovatelů Zikmunda a Hanzelky v Baťově muzeu, případně z 21. patra muzejní budovy nahlédnout na Zlín z ptačí perspektivy.

Pomyslnou třešničkou na festivalovém dortu pak bude Vandrbál spojený s ochutnávkou produktů likérky R. Jelínek Vizovice v Zelenáčově šopě ve Zlíně.

Odbornou součástí festivalu je školení zabývající se tématem dokumentace turistiky.

Poslední den, neděle, je věnován výletu do Chřibů - k penzionu Bunč a na rozhlednu na nejvyšším vrcholu Chřibů Brdu (587 m n. m.), pyšnící se titulem nejvyšší kamenné rozhledny Moravy - 23,9 m. 

Reklama

Výběr článků

Načítám