Hlavní obsah

Faust a Mefistofeles se utkali v RockOpeře Praha

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý čtvrtek večer proběhl v RockOpeře Praha ve znamení Fausta. Tato unikátní divadelní scéna totiž premiérově uvedla novou rockovou operu. Představení Faust z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest pojednává o touze po opravdové vášni a lásce na motivy tragédie Johanna Wolfganga von Goetha.

Foto: Archív RockOpera Praha

Faust v RockOpeře Praha je postaven na emocích, vizuálním a hudebním zážitku, kterému kralují Mefistofeles Viktora Dyka a kreace Teatra Novogo Fronta

Článek

Faust, který proměnil holešovickou arénu ve svět plný pokušení, nástrah a boje dobra se zlem, vznikl pod taktovkou režiséra Romana Štolpy a v hlavních rolích se představili Jiří Zonyga a Viktor Dyk.

 „Ve čtvrtek večer jsme plni očekávání vstoupili na scénu s naší novou operou Faust. S první kreací Buffonů v podání Teatr Novogo Fronta z nás všech spadla únava a stres z náročných zkoušek a my si představení naplno užívali. Ukázalo nám, že to všechno má smysl. Jsme nadšeni a děkujeme všem našim divákům, kteří tyto krásné okamžiky prožívali s námi,“ okomentoval premiéru režisér Roman Štolpa.

Dodal, že příběh je pro diváky atraktivní nejen pro hudební a vizuální zážitek, ale rovněž kvůli tématu vhodnému k zamyšlení: „Příběh je postaven na velkých emocích, na lásce, kterou člověk zaplatí životem, na stálém hledání smyslu našeho bytí, na nestárnoucím souboji dobra a zla, který nás vždy pohltí. Na rozdíl od pohádek však Faust nemá jednoznačně šťastný konec. Ten příběh nás vybízí k tomu, dál o všech těchto věcech přemýšlet.“ 

Klasické téma o síle pokušení, lidské proradnosti, touze po poznání, hledání smyslu života dostalo v podání souboru RockOpery Praha jedinečný rockový a nu-metalový nádech.

„Naše zpracování nabízí unikátní hudební a vizuální zpracování. Energie živé kapely hrající přímo na pódiu, skvělé výkony opravdových rockerů Jiřího Zonygy, Viktora Dyka či Jana Toužimského, tanečníků a artistů, krásné kostýmy, filmové projekce a mnoho dalších zajímavostí diváka upoutají a vtáhnou do děje,“ uvedl producent a autor hudby Milan Steigerwald.

Podle slov režiséra Romana Štolpy přineslo představení i nová inspirující spojení. „Poprvé jsme spolupracovali s herci fyzického divadla Teatr Novogo Fronta, poprvé pracovali s umělci ze skupiny Pyroterra. Museli jsme se „naladit“ na stejný způsob přemýšlení, vyprávění i vyjadřování emocí a myšlenek. Jsou to úžasní profesionálové, kteří přinesli svůj vlastní pohled a posunuli představení zase o kus dál. Pevně věřím, že naše společná práce diváky na premiéře nadchla,“ dodal Roman Štolpa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám