Hlavní obsah

Fascinace včelou a České retro je výstava české módy a šperku v ostravském Gongu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je možné se inspirovat v oblasti módy designem včely, mohou návštěvníci v přízemí multifunkční auly Gong v Dolní oblasti Vítkovice na výstavě české módy a šperku na téma Fascinace včelou a České retro. Vernisáž výstavy se konala, spolu s módní přehlídkou, ve středu 2. března od 18 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Fascinace včelou a České retro. Výstava v Gongu. Dolní oblast Vítkovice. DOV. 2.3.2016

Článek

Česká návrhářka a šperkařka Inéz Bohdanová Bortoliová, zastupující módní značku Martinez sídlící ve Frýdku-Místku, připravila spolu se zaměstnanci podniků Vítkovice Machinery Group zajímavou výstavu. Nachází se v přízemí multifunkční auly Gong v Dolní oblasti Vítkovice.

Vystavené modely korespondují s černobílou barvou jarní včely. Na modelech najdeme potisky skutečných včel. Návrhářka pracovala s látkami připomínajícími tekutý med. Do střihů zapracovala aerodynamiku včely či její postoje v přirozeném prostředí. Návštěvník může zhlédnout modely, jejichž látky připomínají včelí plástve.

Modely na výstavě jsou doplněny šperky, které návrhářka zpracovala ze zbytků odpadu ušlechtilé oceli zavěšené na řetízku a doplněné zářivými doplňky z křišťálu. Výstavu doplňují retro černobílé fotografie lidí žijících uprostřed 20. století a vše podtrhují artefakty výroby vítkovických podniků ve stejném období.

Vernisáž výstavy Fascinace včelou a České retro zahájil generální ředitel Vitkovice Machinery Group Ing. Jan Světlík. Následovala módní přehlídka kolekce značky Martinez Jaro/léto 2016.

Před diváky se předvedly krásné ženy, excelentní modelky Hana, Barbora, Iva, Linda, Lucie, Hanka, Aneta, Irena a Lucie. Všechny zaměstnankyně vítkovických podniků Machinery Group. Šaty, které jim padly jako ulité, předváděly hrdě a elegantně. V chůzi se téměř vznášely jako včely nad jarní rozkvetlou loukou. 

Výstava potrvá do konce března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám