Hlavní obsah

Farmářské trhy se budou od září konat i v Hořovicích

Novinky, Ivona Karvinen

Občanské sdružení Hořovické maminky uspělo se svým projektem na I. Farmářské trhy v Hořovicích a získalo od ministerstva životního prostředí grant na jejich konání. Což napomohlo také tomu, že bude prodejcům stánek a místo poskytnuto zcela zdarma.

Foto: Lucie Menclová

Velikonoční jarmark pořádaný sdružením Hořovické maminky

Článek

Cílem farmářských trhů je  pravidelná nabídka čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin i sezónních přebytků zahrad, ale jak je již zvykem, i v Hořovicích bude možné přihlásit a prodávat řemeslné a jiné produkty vlastní výroby.

Zároveň se můžete těšit na zajímavé přednášky na téma ekologie a třídění odpadů, které pro každý termín připraví společnost Bio planeta.

Termíny konání I. Farmářských trhů v Hořovicích jsou naplánovány na každou sobotu v měsíci září a říjen (mimo 1.10) na Palackého náměstí, Hořovice, a to ve dnech: 3. 9., 10. 9., 17. 9., 24. 9., 8. 10., 15. 10., 22. 10., 29. 10.

A protože do začátku Farmářských trhů zbývají dva měsíce, připravilo sdružení Hořovické maminky, o. s. na téma ekologie dětskou soutěž s názvem Já a Hořovice (přihlásit se ale mohou také děti z blízkého okolí, např. Příbrami, Berouna a další). Tvořit na téma ekologie mohou děti vše, co je napadne, např. kresbu, koláž či literární dílo, zpracování tématu je volné.

Koncem června a během letních prázdnin bude občanské sdružení sběrným místem pro tyto dětské výtvory a následně v jednom ze stánků farmářských trhů proběhne výstava. V případě velkého zájmu se vystavované práce dětí budou dokonce obměňovat každý termín farmářského trhu, a proto směle do toho.        

V případě zájmu o prodej svého zboží na těchto trzích volejte Lucii Menclovou (720 705 327) předsedkyni sdružení, či najeďte na webové stránky www.horovickemaminky.cz, kde naleznete potřebnou přihlášku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám