Hlavní obsah

Farmářské trhy podruhé občerství Šumperk

Novinky, Kamil Navrátil

Potraviny přímo od farmářů a pěstitelů si obyvatelé Šumperka a okolí mohou opět nakoupit první pátek v měsíci, který tentokrát připadá na 6. května. Trhy budou probíhat od 10 hodin a budou pokračovat až do 18 hodin, nebo do vyprodání zásob na Hlavní třídě před Českou spořitelnou.

Foto: Kamil Navrátil

Aprílové farmářské trhy v Šumperku

Článek

Farmářské trhy pořádá Okresní Agrární komora Šumperk ve spolupráci s městem Šumperkem. Trhy se budou pravidelně opakovat vždy první pátek v měsíci až do října. V době Slavností města Šumperka budou trhy otevřené i v sobotu 4. června.

„Na minulých trzích sklidily největší úspěch tvarůžkové moučníky, které byly rozebrány do dvou hodin, s čímž výrobci vůbec nepočítali. Podobně dopadl i výrobce ovčích sýrů Michal Hrdlička z Brníčka. Pro některé návštěvníky trhů bylo rozprodané zboží zklamáním, ale podle slov prodejců s takovým zájmem vůbec nepočítali. Mnozí nakupující byli rozčarování absencí českého česneku, ale to bylo způsobeno omylem prodejce, který se chystal přijet v sobotu," uvedla k farmářským trhům Lucie Hošková z Okresní Agrární komory Šumperk.  

„Nově se tak na trzích objeví kvasnicové pivo Loučenský Václav z minipivovaru Bravůr z Loučné nad Desnou nebo selský vykrmený brojlerový kohout. Tentokrát dojde i na slibovaný česnek, který bude doplněn o papriky plněné zelím. Zajímavostí budou určitě i výrobky z životabudiče rakytníku. Aby se bylo při vaření do čeho obléct, bude v prodeji kolekce kuchyňského textilu Made in Jeseníky, který se vyrábí ručně v chráněné dílně Dantex v Šumperku,“ doplnila informace Libuše Harbichová z oddělení kultury a vnějších vztahů.

Agrární komora bude kontrolovat původ výrobků, potravinářská a hygienická povolení, u ekologických výrobků jejich správné značení. Přihláška a podrobné informace jsou uveřejněny na www.oaksumperk.cz. Zájemci o prodej se mohou přihlásit i telefonicky přímo na Okresní Agrární komoře Šumperk na čísle 583 214 494.

"Doufáme, že dětské nemoci máme za sebou a že druhé farmářské trhy nabídnou dostatek zboží, které bude navíc daleko pestřejší,“ řekla na závěr Hošková

Reklama

Výběr článků

Načítám