Hlavní obsah

Expozice Top Secret poputuje z plzeňské Techmanie do Ostravy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z kmenových expozic plzeňského science centra Techmania, expozice Top Secret, brzy opustí Plzeň. Jen do konce měsíce, konkrétně do 26. června, mají návštěvníci Techmanie možnost danou expozici projít a vyzkoušet.

Foto: Techmania Science Centre

Jedna z kmenových expozic plzeňského science centra Techmania, expozice Top Secret, brzy opustí Plzeň.

Článek

Původní dánsko-belgická expozice se setkala s obrovským zájmem ze strany návštěvníků. Za dvacet měsíců, po které byla v Techmanii umístěna, si ji prohlédlo a vyzkoušelo řádově sto tisíc návštěvníků, kteří tak měli možnost blíže se seznámit s principy balistiky, daktyloskopie či kryptologie.

Techmania představila expozici Top Secret při příležitosti oslavy svých prvních narozenin, tedy 4. listopadu 2009. Jak informuje tiskový mluvčí plzeňského science centra Tomáš Moravec, i když kriminalistická a špionážní expozice ani po téměř 20 měsících neztrácí své kouzlo pro návštěvníky, rozhodl se management science centra nabídnout veřejnosti na léto zcela jiný typ expozice.

"TOP SECRET je jednou z nejúspěšnějších expozic, které Techmania kdy představila," uvedla Alena Šuldová z marketingového oddělení Techmanie. "Je nám proto tak trochu líto, že se jí musíme vzdát, na druhou stranu však chceme našim návštěvníkům nabídnout něco nového a zároveň se těšíme, že si TOP SECRET bude moci vědychtivá veřejnost užít i jinde, než jen v Plzni," dodala Šuldová.

Top Secret si budou moci brzy prohlédnout také obyvatelé Ostravy, kam bude expozice převezena. Zde svým ojedinělým interaktivním konceptem zpestří nabídku jednoho z největších obchodních center v České republice.

Téma expozice, která Top Secret nahradí, zatím Techmania neprozradila. Návštěvníci si ji budou moci prohlédnout od prvních červencových dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám