Hlavní obsah

Evropský svátek hudby opět nabídne vystoupení profesionálů i amatérů

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 17. ročník Evropského svátku hudby, který připadá na 21. června, organizuje opět Brněnské kulturní centrum. V době od 14 do 19 hod na něm vystoupí hudebníci různých žánrů. Koncerty se konají na třech pódiích - na nádvoří Staré radnice, nádvoří Domu pánů z Kunštátu a na Moravském náměstí.

Článek

Každoročně 21. června má svůj svátek hudba. V tento den na pódiích v centru Brna vystupují bez nároku na honorář vedle sebe hudebníci z řad amatérů i profesionálů.

Podobně jako v minulých ročnících, i letos budou koncertovat jednotlivci, skupiny i velká tělesa všech žánrů. Publiku se tak představí ti, pro které je hudba zálibou.

Na nádvoří Staré radnice začíná program ve 14 hodin vystoupením dětí ze ZŠ a MŠ Husova. Dále následují vystoupení například brněnského Valášku, folkové skupiny Pocity, uslyšíte sborový zpěv i country.

Nádvořím Domu pánů z Kunštátu zazní barokní hudba, lidové písničky, jazz, představí se ZUŠ Vranovská a Hudební soubor Lycea Řekyň. Také zde začíná program ve 14 hodin. 

Moravské náměstí rozezní od 15 hodin rock v podání brněnské kapely Clawed Forehead. Tato kapela hraje hudbu na pomezí vážné hudby a rocku s výraznou folkovou melodikou. Po ní následuje funky v podání Kulturní Úderky, etnofolk a na závěr zahrají Lidopop.

Vstup na všechny koncerty 17. ročníku Evropského svátku hudby jsou zdarma a konají se za každého počasí.  

Reklama

Výběr článků

Načítám