Hlavní obsah

Evangelickým kostelem v Bohuslavicích zní adventní hudba

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se v evangelickém kostele v Bohuslavicích nad Metují, který byl v letech 2011-2012 zrekonstruován, koná cyklus adventních koncertů.

Foto: Dana Ehlová

Houslistka Veronika Khunová alias NIKA v evangelickém kostele v Bohuslavicích.

Článek

Po pěveckém sboru z polských Pieszyc, který vystoupil na první adventní neděli, patřily 7. prosince krásné prostory houslistce Veronice Khunové.

Mladá devatenáctiletá houslistka, která v současné době studuje pardubickou konzervatoř, vystupuje pod uměleckým jménem Nika a koncertuje po celém Česku.

Na úvod zazněly skladby jako Tichá noc nebo Hallelujah, pak také Kůň bílý, písnička známá v podání Marie Rottrové nebo Gottova píseň Jsou svátky, Nechyběla ani směs vánočních koled od Nesem vám noviny až po Narodil se Kristus Pán.

V přídavku pak Nika vystřihla beatlesovskou Yersterday nebo Montiho Čardáš a na úplný závěr ještě jednou Tichou noc, za kterou sklidila zřejmě největší potlesk.

Koncertní adventní cyklus v Bohuslavicích pokračuje 14. prosince vystoupením pěveckého sboru Hlas z Nové Paky. Zakončen pak  bude o týden později a to velice stylově - žáci pardubické konzervatoře pod dirigentskou taktovkou Tomáše Žídka 21. prosince přednesou Rybovu vánoční mši.

Reklama

Výběr článků

Načítám