Hlavní obsah

Elsa na Mníšku zavede děti i mezi malé princezny

Novinky, Marie Charvátová

Před námi je volný den a před někým třeba i prodloužený víkend, a tak po všechny čtyři nadcházející dny přichystali na zámku Mníšku pod Brdy kromě klasických prohlídek dvou prvorepublikových interiérů také prohlídky a program pro rodiny s dětmi.

Foto: Anna Čelouchová

Mezi malými králi a princeznami uvidíte i barokní panovníky.

Článek

„Děti, podívejte se pod stůl, pod židle, za kamna i do skříně. Pátrejte, jestli někde po sobě nezanechal stopu,” nabádá ledová královna Elsa. Koho to hledají? To se nechte překvapit. Elsa přijela na návštěvu do Mníšku s doprovodem, ale ten se jí zatoulal.

Ve čtvrtek 28. září a v sobotu 30. září se tu budou konat Prohlídky s královnou Elsou. Ta provede děti zámkem, ukáže jim velké jídelny, knihovnu nebo kuřácký salónek a zavede je i mezi malé princezny, královny a krále ze starých dob. Tam si prohlédnou, jak dlouhé boty nazouval Karel IV., jak širokou sukni měla Marie Terezie, zjistí, že bílá paní nosila i modré šaty nebo se dozvědí, proč měl francouzský král drbátko.

V pátek 29. září a v neděli 1. října se pro děti konají Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách. Zámecká paní ukáže návštěvníkům svou ložnici, koupelny s vanou nebo pokojíček s hračkami malých šlechticů a bude vyprávět o tom, že v každé komnatě a u každého obyvatele zámku se zabydlelo nějaké hodné pohádkové strašidýlko. A stejně jako Elsa představí i malé princezny.

Po všechny dny bude otevřeno také Kouzelné sklepení zámku s mníšeckým pohádkovým světem i výtvarný ateliér s bohatým výběrem výrobků pro šikovné dětské ruce.

Reklama

Výběr článků

Načítám