Hlavní obsah

Dvanáctý ročník festivalu Hudba bez hranic ve znamení hvězd

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník festivalu Hudba bez hranic (23. - 25. června v Dolních Studénkách) zve na legendární Olympic, kapelu O5 a Radeček a spoustu dalších pěveckých talentů.

Foto: archiv

Dechový orchestr Zábřeh

Článek

Hlavními hvězdami letošního 12. ročníku dolnostudénského festivalu Hudba bez hranic budou zmiňovaní O5 a Radeček a Olympic, kteří vystoupí v Dolních Studénkách v pátek 23. června od 19 hodin. Ve znamení hvězd ale festival pokračuje i v sobotu večer.

Večer zazní populární a muzikálové melodie v podání zábřežského orchestru se zpěvákem Janem Smigmatorem. Ten si poté ještě znovu sólově zazpívá s muzikálovou zpěvačkou Dashou v doprovodu zábřežského Moravia Big Bandu. Na roztančený večer naváže zábavová kapela Styl Music Orchestra.

„Festival Hudba bez hranic vznikal jako přehlídka dechových hudeb a mažoretek, ale v programu dostávají prostor i jiné hudební žánry jako jazz, ska, punk nebo rock. Letos potvrdilo účast čtrnáct kapel a mažoretkových skupin ze šesti zemí,“ podotkl organizační ředitel festivalu Radim Sršeň.

Program festivalu sahá i za hranice Dolních Studének. V sobotu od půl desáté dopoledne projdou dechové kapely s mažoretkami centrem Šumperka a následně budou koncertovat Na Točáku a v parku „u sovy“.

Odpoledne se program přesune zpět do Dolních Studének, kde od 13:45 hodin projde průvod obcí, na který po 14. hodině naváže vystoupení jednotlivých účastníků festivalu v místním kulturním areálu.

Nedělní odpoledne bude věnováno satelitním koncertům v obcích Místní akční skupiny Šumperský venkov – Bludově. „Každý rok se počet posluchačů zvyšuje, což nám dělá samozřejmě radost, loni přišlo na všechny festivalové akce více jak pět tisíc návštěvníků. Přesto věříme, že se nám letos podaří tuto hranici překonat,“ těší se umělecký ředitel přehlídky a současně dirigent Dechového orchestru Zábřeh Lubomír Vepřek. 

Záštitu nad festivalem převzali Marian Jurečka, ministr zemědělství ČR, Petr Gazdík, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Zdeněk Brož, senátor Parlamentu České republiky, a Stanislav Polčák, poslanec Evropského parlamentu, kteří osobně přijedou účastníky akce pozdravit.

Vstup na všechny akce festivalu je zdarma, pouze za lístek na koncert O5 a Radeček s Olympikem zaplatí návštěvníci v předprodeji 220 korun, na místě pak 290 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám