Hlavní obsah

Druhý prázdninový víkend v Písku zahájí Hrátky na Otavě, večer zakončí koncert keltského rocku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 5. července se uskuteční další z akcí Píseckého kulturního léta, a to zahájení Hrátek na Otavě.

Foto: archiv
Článek

Přes řeku Otavu bude nainstalována lanová dráha, vedoucí zahradních parkánů až na městský ostrov. Zábava je určena široké veřejnosti - její podtitul „Určeno pro zájemce od 6 do 100 let“ dává jasně najevo, že touto dočasnou lanovkou, která bude v provozu až do  10. července, se mohou přepravovat jak děti, tak dospělí.

Lanová dráha bude v provozu v den zprovoznění od 9 do 17 hodin, dobrá zpráva pro zájemce od šesti do sta let je, že bude zcela zdarma.

Program určený nejmladší generaci poběží i na nábřeží před Kulturním domem. Pro děti je připraveno odpoledne plné her s pestrým interaktivním programem, jako je  malování na obličej, kreslení křídami na chodník, soutěže a další zábavné aktivity. Vyřádit se ratolesti mohou na velkém skákacím hradu.

V 19.30 hodin na zahradě Kulturního domu vystoupí rozverná dudácká folk-rocková kapela Benjaming´s Clan. Benjaming's Clan hraje celtic-pipes energy folk, a to v nástrojovém složení: skotské dudy, banjo, akustická kytara, basová kytara, akordeon, mandolína, bicí. Muzikanti tohoto seskupení mají za sebou kromě domácích koncertů vystoupení v Polsku, Finsku nebo Německu, a takhle jim to hraje: ukázka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám