Hlavní obsah

Dražba vinných unikátů pomohla dětem

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes dvě stě dvacet tisíc korun. Tolik se vydražilo na čtvrté Charitativní aukci archivních vín a výtvarných děl dětí z denního stacionáře v Mikulově, kterou uspořádalo občanské sdružení Biliculum. Peníze poputují na dofinancování automobilu pro svoz dětí do stacionáře.

Foto: Radek Novák

Vyvolávací ceny šly rychle nahoru.

Článek

Zámecký sál v Mikulově zaplnily ve čtvrtek 18. listopadu desítky dražitelů. A spojovalo je jediné – chtěli podpořit Biliculum, které pomáhá handicapovaným dětem a jejich rodinám.

Do aukce šlo na čtyřicet vín. „Nabízeli jsme desítky let stará vína, skutečné rarity, které se běžně neprodávají. Vinaři nám je darovali sponzorsky a o některé láhve byl skutečně velký boj,“ poznamenal Petr Malásek, ředitel Bilicula, které v Mikulově provozuje denní stacionář.

Bonusem každého z dražených vín byl výrobek od dětí jako třeba ručně vyšívaný polštářek, zástěra s chňapkami, věšák, ručně tkaná šála nebo obrázek.

„Povedlo se mi vydražit láhev vína, které je stejně staré jako já a stejně mladé jako moje žena,“ usmíval se Tomáš Hlavenka z Mikulova s tím, že radost mu udělal i výrobek od dětí. „Myslím, že je to naprosto skvělá příležitost, jak podpořit sdružení, které pomáhá potřebným,“ zdůraznil smysl akce.

Ta byla navíc pojatá i jako společenský večer. K poslechu hrála cimbálová muzika Kasanica, představil se pěvecký sbor z mikulovského gymnázia Gaudium i děti z Denního stacionáře Mikulov.

„Všichni vystoupili bez nároku na honorář, raut nám sponzorsky připravila Restaurace pod radnicí a stejně jako v předešlých letech bychom se neobešli bez podpory Regionálního muzea. Velké poděkování patří rovněž všem dražitelům i zaměstnancům sdružení, kteří mají s dětmi velkou trpělivost. Na některých výrobcích s nimi totiž pracovali i dva roky,“ vyzdvihl Malásek.

Nakonec se tak podařilo získat přes dvě stě dvacet tisíc korun, které sdružení použije na dofinancování devítimístného vozidla pro přepravu uživatelů mikulovského stacionáře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám