Hlavní obsah

Dračí slavnosti na hradu a zámku Staré Hrady uvede Jiří Krytinář

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dračí slavnosti na hradu a zámku Staré Hrady u Jičína jsou na programu v sobotu 16. června od 10 do 18 hodin. Slavnosti draků, dračic a dráčků z pohádek čaroděje Archibalda I. uvádí herec Jiří Krytinář.

Foto: Staré Hrady
Článek

Pohádky Archibalda I., nejvyššího čaroděje na zámku a hradu Staré Hrady, vyprávějí o mnoha pohádkových bytostech, o princeznách, o čarodějnicích, o obrech i o dracích. Těch je na hradě doslova nepřeberné množství. A právě o pohádkách si s návštěvníky přijde vyprávět herec Jiří Krytinář.

"Vyhlášení vítězů Velké pohádkové soutěže a jejich pasování na Ochránce Starohradských pohádek bude na programu v 15.00 hodin. V dopoledních a odpoledních hodinách proběhne Velký rytířský turnaj o ruku dračí princezny. Mezi tím pro děti soutěže o drobné pohádkové ceny, pohádkové písničky starohradských princezen a pohádková vystoupení starohradských pohádkových bytostí. Pořadem provází Archibald I., nejvyšší pohádkový čaroděj, a herec Jiří Krytinář. Dále tu bude jarmark, malování na obličej od starohradských čarodějnic a další zábava a překvapení po celý den," pozvala na akci majitelka zámku Petra Suková.

Reklama

Výběr článků

Načítám