Hlavní obsah

Dosud mírná zima ušetří Frýdku-Místku peníze

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technické služby, které zajišťují zimní údržbu komunikací ve správě Frýdku-Místku, si letošní mírnou zimu pochvalují. Díky ojedinělému sněžení a jen občasným mrazivým teplotám vyjížděly s technikou na odklízení sněhu nebo zmírnění náledí méně často než v jiných letech.

Foto: archiv městské společnosti TS a.s.

Místo zimní údržby čištění ulic.

Článek

„Charakter letošního zimního období je v porovnání s loňským rokem velice příznivý. Vloni jsme v rámci zimní údržby komunikací spotřebovali rekordní množství posypového materiálu, zhruba 1350 tun, v letošním roce se zatím pohybujeme okolo 470 tun. Ovšem, je nutné si uvědomit, že zima se ještě může ozvat, například vloni jsme prováděli docela masivní zimní údržbu na konci března a počátkem dubna, a počítat musíme také s tím, že zimní údržbu budeme provádět ještě v nadcházejícím listopadu a prosinci,“ řekl ředitel TS a.s. Jaromír Kohut.

„Na zimní údržbu komunikací je každoročně z městského rozpočtu uvolněno zhruba deset milionů korun. Přesnou částku úspor v rámci zimní údržby nelze vyčíslit, protože neumíme odhadnout, jaká bude nadcházející zima v závěru roku, která si vyžádá zimní údržbu ze stejného balíku financí. Nicméně, je téměř jisté, že k úsporám dojde. Dohodli jsme se s ředitelem Kohutem, že do konce března vyčíslí částku přibližných úspor, která bude poukázána zpět do rozpočtu města a bude účelně využita,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že peníze mohou být vynaloženy jak na opravy komunikací a chodníků nad rámec plánů pro tento rok, tak na četnější kosení veřejné zeleně v letních měsících nebo úklid města.

Technické služby se v současné době věnují převážně standardnímu strojnímu i ručnímu úklidu komunikací, který se běžně v průběhu zimních měsíců neprovádí. Kromě toho však i nadále udržují pohotovostní službu pro případ sněžení nebo hrozící tvorbě náledí.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám