Hlavní obsah

Domažlické technické služby mají nový vůz na sběr bioodpadu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbrusu nový vůz na sběr biologicky rozložitelných odpadů mají od úterý 17. února k dispozici Domažlické technické služby (DTS).

Foto: Město Domažlice

Nové svozové vozidlo je určeno výhradně na svoz biologicky rozložitelných odpadů rostlinného původu.

Článek

Od dubna s ním začnou vyvážet speciální hnědé popelnice, které si mohou nyní občané objednávat. Na jaře bude také v Domažlicích spuštěn provoz nové kompostárny.

Nové svozové vozidlo je určeno výhradně na svoz biologicky rozložitelných odpadů rostlinného původu. „Vozidlo má ve spodní části speciální nádrže na vylisované tekutiny,” upřesnil ředitel DTS Domažlice Jaroslav Zavadil.

Vůz vyšel na 4,5 miliónu korun. V ceně je i 400 kusů speciálních popelnic o objemu 120 litrů. 85 procent nákladů je hrazeno z Fondu soudržnosti Evropské unie, 5 procent ze Státního fondu životního prostředí České republiky.

Svoz, který bude zahájen v dubnu, bude prováděn jednou týdně. Občané Domažlic a Havlovic si mohou v současné době objednávat speciální hnědé plastové popelnice určené právě na biologicky rozložitelný odpad. Skladovat se v nich dá například tráva, zbytky rostlin, listí, ovoce, zelenina a další odpad tohoto druhu.

Biologicky rozložitelný odpad bude svážen do nové kompostárny v Domažlicích, která je před dokončením a svůj provoz zahájí na jaře letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám