Hlavní obsah

Dolní oblast Vítkovice hostila závody běžců na lyžích

Novinky, Josef Zajíc

Organizátoři lyžařského závodu ČEZ City Cross Sprint 2017 v čele s Martinem Kráčalíkem, ředitelem agentury Seven Days Agency, připravili skvělé sobotní odpoledne v Dolní oblasti Vítkovice. Lyžařská trať byla vytýčena okolo Gongu, nad kterým létal Martin Šonka.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.1.2017 ČEZ City Cross Sprint 2017. DOV.

Článek

Sobotní odpoledne zahájily děti svými lyžařskými soutěžemi, ale také se vyřádily na obrovské sněhové soše dinosaura.

Diváci, návštěvníci a fanoušci očekávali nejen start finálového běhu, ale v odpoledních hodinách i přílet světově proslulého českého leteckého akrobata Martina Šonku. Ten se nad vysokými pecemi objevil v 15 hodin. Patnáct minut pak předváděl ty nejlepší kousky. Špičkové vystoupení mohli loni i letos diváci vidět pouze v Ostravě.

V Multifunkční aule Gong probíhaly ukázky toho, co všechno dovedou kouzelnici se znalostí tajů fyziky a chemie. Kdo měl odvahu a dobrý žaludek, vyzkoušel si  pohyb na giroskopu.

V 15.30 hodin byla zahájena autogramiáda ostravských sportovců v čele s bývalým reprezentantem v ledním hokeji Davidem Moravcem a také s ambasadorem chystaného krasobruslařského mistrovství Evropy Tomášem Vernerem. Šampionát bude slavnostně zahájen 25. ledna. Na autogramiádě se sešlo celé současné družstvo fotbalistů Baníku Ostrava.

Před Gongem, blízko startu závodu, připravila Nadace ČEZ dva rotopedy, na kterých lidé až do 17.30 hodin, vždy v minutových intervalech, šlapali jako o život, aby ti, kteří to potřebují, měli život o trochu lepší.

Vše sledovala a k akci se vyjádřila Marie Pásková, regionální manažerka komunikace a muvčí Skupiny ČEZ: „Je báječné, že Nadace ČEZ může podpořit  regionální neziskové organice Charita Frenštát pod Radhoštěm a Podané ruce, z.s. částkou 106 120  korun. Je báječné, že návštěvníci ČEZ City Cross Sprintu pomohli potřebným."

Závěr velmi pěkného mrazivého večera připravili běžkyně a běžci ve finálových závodech o ceny pro vítěze.

Nejprve běžely ženy. Nejlépe dva okruhy tratě v délce 740 metrů, proložené dvěma kopci, zvládla Tereza Tvarůžková před Lucií Hamanovou a Natálii Cihlářovou.

Po ženách na start nastoupili čtyři muži. Nebyl mezi nimi ani loňský vítěz Torjus Borsheim, ani Dušan Kožíšek. Oba měli v semifinálových jízdách pád a do finále se neprobojovali.

V hlavním závodě, který sledovalo více než 3000 diváků, o špičku lyže zvítězil Australan Phillip Bellingham před Lassem Paakkonenem z Finska. Třetí příčku obsadil Ondřej Dudek z České republiky.

Pátý ročník ČEZ City Cross Sprintu 2017 uzavřel krásný ohňostroj a nyní už trať bude po celý další týden až do neděle 29. ledna patřit veřejnosti. Zájemci si přímo v areálu mohou půjčit lyžařské náčiní a projet se po trati, kde se odehrávaly tuhé boje o konečné vítězství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám