Hlavní obsah

Dobrovolníci, neziskové organizace a firmy – známe jména dobrodinců

Novinky, Michal Chlumský

V Pardubickém kraji už znají své oceněné dobrovolníky, neziskové organizace a společensky odpovědné firmy pro rok 2015. Cenu „Srdce na dlani“ si převzali na speciálním galavečeru pořádaném Koalicí nevládek Pardubicka, Pardubickým krajem, Europe Direct a Rytmus Východní Čechy.

Foto: Stanislav Kolařík

Radní Pardubického kraje Pavel Šotola, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská a oceněná dobrovolnice Ludmila Pavlišová.

Článek

Galavečer oceňování dobrovolníků, neziskových organizací a společensky odpovědných firem proběhl 30. listopadu v Kongresovém centru Paláce Pardubice. Večerem provedla oblíbená moderátorka Jolana Voldánová, odměnou pro oceněné bylo i vystoupení zpěvačky Leony Šenkové. 

Galavečer proběhl v Pardubickém kraji již popáté a vyzdvihnutí myšlenky pomoci potřebným je zde pevně zakořeněno.

„Podle počtu dobrovolníků a společensky odpovědných firem se pozná zdravá společnost. Na svých cestách po kraji se setkávám se spoustou výjimečných lidí, kteří pomáhají druhým. Mám radost, že mohu říci, že náš Pardubický kraj je zase o něco zdravější, za což, všem, kteří na tom mají podíl, děkuji,“ pronesl Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor. 

Večer se nesl v duchu velkých díků a poselství. Jedno z nich za organizátory vyslovila i místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská: „Dobrovolníci mění svět. Skutečnost, že někdo dělá ve svém volném čase něco pro druhého a vůbec nevnímá, že jde o něco nadstandardního, je čím dál častějším jevem. Myslím si, že naše společnost pomalu zase dozrává a dochází k přehodnocování hodnot. A my víme, že když pro nás je ochoten někdo něco udělat jen tak, je to malý zázrak. Děkuji za ty malé zázraky, které jste mezi nás rozseli. Budeme je zasévat dále.“ 

Letošní rok se dostálo pocty v podobě ocenění za svou dlouhodobou činnost pro druhé následujícím dobrovolníkům – Jan Florian, Michaela Jeníčková, Jaroslava Koukalová, Martin Luňáček, Jan Morávek, Ladislava Morkesová, Ludmila Pavlišová, Kateřina Pevná, Ladislav Samek, Romana Schejbalová, Iva Skalická, Václav Sojma, Zdeněk Sotona, Dagmar Šotová, Barbora Švorcová, Zdislava Zavadilová, Ivana Žaludová.

Odměnou všem dobrovolníkům bude také návštěva Senátu, kterou si pro ně připravila jeho místopředsedkyně, senátorka Miluše Horská a pro pět vybraných dobrovolníků dále cesta do sídla Evropského parlamentu v Bruselu, kam je pozval europoslanec Tomáš Zdechovský.

Oceněnými neziskovými organizacemi jsou tento rok Česká abilympijská asociace, DAPHNE – institut aplikované ekologie, Hospic Chrudim, Klub přátel Pardubicka, Květná zahrada, Nadace Josefa Plívy, Rettigovka – sociální podnik (Komuniké, o.p.s.), Rodinné centrum Litomyšl, Rodinné integrační centrum, TyfloCentrum Pardubice. 

Za své společensky odpovědné podnikání byly oceněny následující společnosti a organizace – ČSOB Pojišťovna, a.s., ELFRA, s.r.o., Jídelna zdravé výživy Kruh zdraví Chrudim, Konzum, obchodní družstvo Ústí nad Orlicí, Městská knihovna ve Svitavách, Onkologické centrum Multiscan Pardubice, Pekařství a cukrářství Sázava, s.r.o., Příhoda, s.r.o., Real Time Technologies, s.r.o., Saint Gobain Adfors CZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám