Hlavní obsah

Do Prahy míří Tony Hawk, legenda skateboardingu

Novinky, Tomáš Poul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražští příznivci skateboardingu zažijí svátek. V sobotu 25. července se ve Strašnickém skateparku osobně představí Tony Hawk, pravděpodobně nejznámější skateboardista všech dob.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Hawk, ne nadarmo přezdívaný The Birdman, je skutečnou legendou tohoto sportu. Mimo početných vítězství ve své profesionální závodní kariéře, kterou ukončil již v roce 1999, je uznáván také jako jezdec, který coby první na světě zvládnul na skateboardu otočku o 900°.

Dobře znám bude také milovníkům počítačových her, díky populární sérii Tony Hawk´s Pro Skater. Kromě skateboardingu se věnuje i herectví, epizodní role si vyzkoušel v mnoha amerických seriálech a zahrál si taktéž v několika filmech. V současné době se věnuje hlavně skatovým exhibicím. V roce 1992 založil společně se švédským jezdcem Perem Welinderem značku Birdhouse Skateboards.

A právě díky evropské tour této značky zavítá Hawk i do Prahy. V rámci exhibice se kromě něj ve skateparku Gutovka přestaví další špičkoví jezdci světového skateboardingu, jako jsou Aaron Homoki, Ben Raybourn, Clint Walker nebo David Loy. Akce začíná v 16 hodin. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám