Hlavní obsah

Do Ostravy exkluzivně přijede cimbálový predátor Marius Preda

Novinky, Klára Blažková

V posledních listopadových dnech se v rámci Mezinárodního hudebního festivalu MUSICA PURA uskuteční v Ostravě exkluzivní koncert světoznámého virtuózního hráče na cimbál Mariuse Predy.

Foto: Igor Kamenetsky

Cimbálový mág Marius Preda - hlavní hvězda letošního prvního ročníku MHF MUSICA PURA v Ostravě

Článek

Pro svou fenomenální úhozovou techniku a závratnou rychlost míhajících se paliček i výjimečnou invenci si tento v Nizozemsku žijící rumunský hudebník, který patří k absolutní cimbálové špičce v oblasti jazzu a rumunské lidové hudby, získal příznačnou přezdívku PREDÁTOR.

Marius Preda učiní za doprovodu mezinárodního jazzového kvartetu vrcholnou muzikantskou tečku za první edicí čtyřdenního hudebního festivalu, jehož závěrečný galakoncert se uskuteční v neděli 29. listopadu v 16.00 hodin ve Společenském sále Domu kultury města Ostravy.

Na návštěvu moravskoslezské metropole se Marius Preda velmi těší: „Jsem poctěn pozváním mého dlouholetého přítele a cimbalisty Jana Rokyty. O popularitě cimbálu v České republice a zejména na Moravě jsem už mnohé slyšel, a proto se na festival a na posluchače v Ostravě velmi těším.”

Všichni příznivci jazzu, etnojazzu, ale i rumunské a romské hudby, si zcela jistě nenechají ujít výjimečný muzikantský svátek úžasných improvizací, temperamentních balkánských rytmů a rumunské melodiky. 

Vstupenky na tento i další koncerty Mezinárodního hudebního festivalu Musica Pura jsou v prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám