Hlavní obsah

Do ostravského obchodního centra vnikne ozbrojené vojenské komando

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojáci v plné zbroji, speciální vojenské komando i vojenská policie si v sobotu 21. ledna vybudují svou vojenskou základnu v ostravském obchodním centru Avion Shopping Park.

Foto: Ilustrační fotografie
Článek

Čekají je zde náročné bojové operace, kterým bude přecházet průzkum vojenského terénu a příprava taktiky boje. K zásahu se připravují i speciálních jednotky a na přísun raněných jsou nachystaní i vojenští zdravotníci s mobilním chirurgickým operačním sálem. Avion bude prostě doslova v obležení armády.

Proběhne zde totiž velká vojenská přehlídka s mnoha praktickými ukázkami, kterou pořádá Krajské vojenské velitelství Ostrava ve spolupráci s Univerzitou obrany Brno, městem Ostravou a hejtmanem Moravskoslezského kraje. A nejen to.

„V rámci celého odpoledne budou mít zájemci příležitost seznámit se také s možnostmi a podmínkami studia na Univerzitě obrany v Brně a Střední vojenské školy v Moravské Třebové. Zároveň zde bude představena i jednotka aktivní zálohy krajského vojenského velitelství, kam mohou vstupovat občané kraje, kteří se chtějí podílet na pomoci svému městu a kraji v krizových situacích jako jsou povodně nebo vojenský útok,“ komentuje cíle této vojenské prezentace Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě.

„Hlásit se zde mohou i uchazeči pro vstup do armády České republiky. I ti zde získají potřebné informace,“ dodala Ježková.

Po celém obchodním centru budou rozmístěny expozice jednotek ozbrojených sil, působících na teritoriu kraje, a také vojenské policie. Návštěvníci uvidí úžasnou přehlídku nejmodernějších ručních zbraní, výstroje i vojenských vozidel.

„Na jednotlivých stanovištích budou probíhat ukázky vojenského bojového umění Musado a zásahové jednotky Comando, dále ukázky vojenského lezení, imitace úrazu, pádu nebo vyproštění raněného. K vidění bude i nejmodernější vojenská technika jako je kolový bojový transportér Pandur, Tatra 810 v nejnovější armádní verzi, lehký obrněný vůz sloužící k rušení radiových vln a další,“ doplnila ředitelka obchodního centra, v jehož vnitřních i venkovních prostorách celá akce proběhne.

Vojenskou atmosféru dokreslí i vojenský umělecký sbor Ondráš, který bude po celý den akci hudebně provázet. Tak neváhejte a přijďte v sobotu 21. ledna od 11 do 18 hodin do ostravského Avionu, který bude doslova v obležení armády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám