Hlavní obsah

Dluhy chtěl splatit prodejem pervitinu, teď je ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodejem pervitinu se rozhodl splatit své dluhy jednatřicetiletý muž z Uherskobrodska. Na výrobu si najal známé, první várku sice prodali, ale druhou nedovařili a skončili v rukou policistů. Informaci sdělila ve středu 12. dubna policejní mluvčí Milena Šabatová.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené při odhalení nelegální varny pervitinu.

Článek

Problémy s dluhy přinutily muže přemýšlet, jak z této pasti vyváznout. A nepřišel na nic chytřejšího, než na výrobu a prodej pervitinu. Proto se začal zajímat o potřebný materiál. Na výrobu si sám netroufl, a tak letos v březnu oslovil známého, aby pro něj drogu vyrobil. Zajistil mu všechen potřebný materiál a mohli začít.

„Jenže šestadvacetiletý výrobce se bál, aby něco nepokazil a také lítost nad případnou ztrátou materiálu ho přiměla k tomu, aby si k výrobě přizval zřejmě zkušeného třiatřicetiletého kamaráda, který mu měl radit a hlídat postup. V pronajaté garáži pak vyrobili 150 g pervitinu, kterým naplnili sedm injekčních stříkaček. Na výrobu padlo asi tisíc tablet s obsahem pseudoefedrinu. Za drogu poté inkasovali zhruba devadesát tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Všechno proběhlo hladce, proto muži neváhali a začali s výrobou druhé várky. Jenže netušili, že jak rychle začali, tak rychle skončí. Vařili, vařili a když zvesela otevřeli garážová vrata, okamžitě jim zmrzl úsměv na rtech. Padli totiž policistům přímo do náruče.

„Výrobci, jeho rádci i jednatřicetiletému muži uherskohradišťští kriminalisté sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na třiatřicetiletého muže podali podnět na vzetí do vazby, což státní zástupce a následně soudce akceptoval. Zbylí dva muži jsou stíháni na svobodě. Za jejich jednání jim nyní hrozí až desetileté vězení,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám