Hlavní obsah

Dívka o půlnoci s vámi bude až do rána, polská detektivka je excelentní čtení

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po záplavě severských detektivek, kdy je každá označována za bestseller, ale nemusí vždy jít o kvalitní čtení, se objevila Polka Katarzyna Bonda s Dívkou o půlnoci. Polsko nám je přece jen bližší než severská ponurost, Bonda to na čtenáře rozbalila perfektně.

Foto: Jota Brno
Článek

Bonda má styl jako Bond

Blondýnka Katarzyna Bonda narozená v roce 1977 je novinářka a autorka několika kriminálních románů.

Brněnská Jota měla dobrou ruku nejen při výběru titulu, výborný je také překlad Michaela Alexy. Závěr knihy zní Konec prvního dílu… Už aby tu bylo pokračování, milovník dobrého kriminálního románu si ho zaslouží.

Anotace nakladatelství

Policejní psycholožka a bývalá alkoholička Saša Załuská se po absolvování univerzity v Huddersfieldu vrací do rodného Polska, aby zde se svou šestiletou dcerou začala nový život. Stačí ale jeden telefonát, který ji donutí připomenout si démony minulosti a otevřít všechny rány, s nimiž se poslední roky snažila vyrovnat.

Tajemná zakázka ji dovede až do klubu Jehla, ovládaného mafií, kde je hned druhý den, o Velikonocích, zavražděn známý písničkář, jeden z majitelů podniku. Zdá se však, že je případ komplikovanější a nitky vedou až do devadesátých let, kdy za tragických okolností zahynuli dva sourozenci.

Jak odhalit vraha, když na místě činu zůstane jako důkazní materiál jenom pach? A co všechno se skrývá v jednom starém hitu, jehož autorství je zahaleno tajemstvím?

Reklama

Výběr článků

Načítám