Hlavní obsah

Divadlo Dialog nemá nouzi o diváky ani v červnu, naposledy díky Jaroslavu Matějkovi

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen, červen, bývají většinou pro divadlo slabší měsíce, kdy přes horko a pěkné počasí ubývají diváci. Ale nemusí to platit vždy. V úterý 12. června například hra Didiera Kaminky Osamělost fotbalového brankáře v podání charismatického herce Jaroslava Matějky přitáhla dost diváků.

Foto: Marek Velebný

Jaroslav Matějka při děkovačce na premiéře 14.4.2018

Článek

Charismatický a sympatický herec Jaroslav Matějka již po několikáté zazářil na prknech Divadla Dialog v Plzni. V úterý 12. června to bylo jeho skoro "onemanshow" v představení Didiera Kaminky Osamělost fotbalového brankáře.

Jaroslav Matějka, který v současné době hodně hraje v Plzni v DJKT, si se souborem Spodina Jakuba Zindulky v Divadle Dialog zahrál i v představení Hráči nebo Smích zakázán.  Zanedlouho připravuje své účinkování v premiéře Sexem ke štěstí v Divadle Dialog.

Ačkoli by fotbalové představení mohlo spíše zajímat muže, charismatický a sympatický herec Jaroslav Matějka láká mezi diváctvem převážně ženy. Toto fotbalové představení v režii Jakuba Zindulky mělo premiéru 14. dubna, kterou mj. navštívila i partnerka Jaroslava Matějky, herečka Lucie Zedníčková, která s ním hraje v jiných představeních.

Aby to nebylo jen divadlo jednoho herce, ke konci představení Osamělosti fotbalového brankáře si po bohu Jaroslava Matějky zahrála jeho ženu oblíbená Olga Ženíšková, se kterou Matějka hraje i v dalších představeních. Zvuk obstarával František Šimůnek a světla Miroslav Herejk. Na všech hrách souboru Spodina se také podílí známý herec a vedoucí souboru Jakub Zindulka, ať již herecky, režijně či scénograficky. 

Po představení měli diváci, divačky, přátelé Jaroslava Matějky možnost s ním posedět, pohovořit v baru divadla. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám