Hlavní obsah

Divadlo Bolka Polívky má "detašované pracoviště". Freskový sál na Zelném trhu hostí MALÉhRY

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALÉhRY jsou trojicí žen více talentů. Barbora Seidlová, Nikola Zbytovská a Daniela Zbytovská. Neformálně pojatými pořady plnými nápadů oslovují diváky všeho věku. V Divadle Bolka Polívky jsou častými a vítanými hosty. Nyní i na "detašovaném pracovišti" ve freskovém sále na brněnském Zelném trhu 10.

Foto: MALÉhRY
Článek

Ve čtvrtek 28. listopadu se freskový sál v sousedství Husy na provázku otevřel ponejprv pro MALÉhRY a jejich Čtení ke kafi. Jde o scénické čtení fejetonů ke kafi vhodně vybraných z rukopisů a šuplíku Daniely Zbytovské v podání Barbory Seidlové a Nikoly Zbytovské.

Vtipné pohledy na obyčejný život kolem nás, charakteristický rys fejetonů, umocňují úsměvné komiksy Venduly Chalánkové, jedné z výrazných českých výtvarnic současnosti. Při čtení se káva i podává. A kdo kávu ne bez zákusku, mohl si přikoupit z nabídky řeckých zákusků, sušenek od maminky a jiných dobrot.

Dnes, v sobotu 30. listopadu od 19.30 následuje repete. Na témže místě, opět Čtení ke kafi. Pro ty, kteří předchozí nestihli, nebo ty, jimž natolik zachutnalo, že si přejí zážitek s chutí kávy posílit.

Do třetice pak ve stejném sále na Zelném trhu 7. prosince od 15 hodin. Tentokrát bez kávy. Literární salon POHÁDKY a MALÉhRY pro diváky od čtyř let. Druhý literární počin Divadla MALÉhRY následuje po úspěšném titulu "Jak na příšery". Je provázen projekcí animovaných obrázků ilustrátorky Karolíny Strykové. Knížka obsahuje deset veselých pohádek plných podivných bytostí, spoustu barevných obrázků i malé kartonové divadlo s loutkami, s nimiž si každý může zahrát vlastní divadelní představení.

„Pohádky jsou pro mne vlastně terapie. Jak se dostat k sobě samé, jak pochopit, že zázraky se dějí všude kolem nás a že je možné každou situaci dovést ke šťastnému konci,“ říká jejich autorka Daniela Zbytovská.

Takže: s dítky či vnoučaty na příjemnou rodinnou terapii!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám